18 / 05 / 2024

uzun vadede nasıl kazanç sağlanır

uzun vadede nasıl kazanç sağlanır

Ev satın almak ya da almaya niyetlenmek, genelde zahmetli ve zorlu bir sürecin de göze alınması elemektir. Daire kiralarken dahi pek çok kriter göz önünde bulundurularak, titiz bir eleme sürecinin sonunda karar verilir.

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Ev hanımlarına müjde! Emeklilik kapısı açıldı! Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir?

Uzun yıllar gündemde olan çalışmayan ev hanımları için emeklilik kapısı açıldı. Son zamanlarda yapılan yeni düzenlemeler ile çalışmayan ev hanımları da emekli olabilecek. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte detaylar...

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Mücevher sektörünün önde gelen markalarından Ariş Pırlanta Yönetim kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının 2023 yılı seyrine ilişkin önemli açıklamalarda ve öngörülerde bulundu. Güzeliş, altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu savundu.

Uzun zamandır bekleyenlere haber geldi! Togg nasıl satılacak nasıl alınabilecek? İşte yanıtı!

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’dan çok önemli bir açıklama geldi. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, yakında yollarda olacak otomobilin nasıl satılacağını duyurdu. Peki açıklamaya göre Togg’u bekleyenler bu otomobili nasıl alabilecek?

Yeni Evim Kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Uzun vadede kiralarda gerileyecek! 

AKG Statü CEO’su Alper Göker, Yeni Evim Kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki Yeni Evim Kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi? İşte AKG Statü CEO’su Alper Göker'in o açıklamaları...

Doların üç gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Elinde dolar olanlar dikkat! Herkes hazır olsun

Dolar kuru uzun süredir sakin seyrediyor. Dolar,  18,60 TL seviyesinden işlem görürken doların 3 gün sonra nasıl olacağı belli oldu. Yatırımcılar dikkat gardınızı alın. İşte dolarda son dakika gelişmeler.

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Yeni nesil binalar nasıl olacak?

Sürdürülebilir bina kavramı, uzun zamandır inşaat sektörünün gündemini meşgul ediyor. Peki yeni nesil binalar nasıl olacak? İşte cevabı...

Arsa yatırımı nasıl yapılmalıdır?

Arsa ve arazi yatırımı uzun vadeli ve sabır gerektiren bir iştir.Doğru bir şekilde yapılan arsa ve arazi yatırımı,uzun vadede çok ciddi getiriler sağlayabilir. Peki arsa yatırımı nasıl yapılmalıdır?

Devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devre tatil sözleşmeleri; Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veriyor. Peki, devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Devre tatil sözleşmesi ile bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkı satın alınıyor. Peki, devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır?

Devre tatil, bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkının satın alındığı bir uygulama oluyor. Peki, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır?

uzun vadede nasıl kazanç sağlanır Haberi

uzun vadede nasıl kazanç sağlanır

Konut sahibi olmak isterken doğal olarak daha da dikkatli olmak gerekir. Alması ve satması zor olan, yüksek meblağların ödendiği ve çoğu zaman kredi kullanmak yoluyla sahip olunan evler için satın almadan önce dikkat edilmesi gereken ve öne çıkan bazı noktalar bulunuyor. Alınacak evde oturulacaksa sosyal yaşam beklentisi, işyerine olan uzaklık ve ulaşım gibi olanakların yanı sıra yakınlarda okul olup olmadığı hatta diğer aile bireylerine olan mesafe gibi konular gözden geçirilmeli. 



BİLGİ EDİNİN 


Gelişen bölgeleri inceleyin: Yatırım amacıyla alınacak konutlarda hedef 'düşük maliyet, yüksek getiri' olduğu için, gelişen bölgeler ön plana çıkıyor. Evin özelliklerinin yanı sıra hastane, havaalanı, metro, üniversite gibi bölgeye değer katan yatırımlar hakkında bilgi edinmek yararlı olur. 


Konutları karşılaştırın: Evlerin satış fiyatını karşılaştırırken kira bedelleri baz alınabilir. Satış bedelinin kiraya...