07 / 05 / 2024

v çed

v çed

İnciraltı'na 400 bin metrekare AVM Çevre ve şehircilik Bakanılığı'nm bir yıl aradan sonra baştan aşağıya değiştirdiği ÇED Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

Başakşehir V Mall AVM için düğmeye basıldı!

İsra Group İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan V Mall projesi için ÇED süreci başladı.

Liv Marmara için ÇED süreci başlatıldı!

LİV Yapı tarafından hayata geçirilecek konut projesi Liv Marmara projesi için ÇED süreci başlatıldı...

AVM ve golf sahaları için ÇED zorunluluğu kaldırıldı!

ÇED Yönetmeliği’nde tartışmalı değişikliklere gidildi. Toplu konut, kentsel dönüşüm ve orman alanlarının dönüştürülmesi ile AVM projeleri için ÇED raporu zorunluluğu kaldırıldı. ÇMO Başkanı Bozoğlu, konu hakında açıklama yaptı...

AVM'lere ÇED muafiyeti getirildi!

Çevre Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği ile 500’ün altındaki konut, 50 bin metrekarenin altındaki AVM’lere ÇED muafiyeti getirildi. Hastaneler ise tamamen ÇED kapsamından çıkarıldı. Tartışmalar ilk günden başladı.

Yeni ÇED Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı!

Yeni ÇED Yönetmeliği 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. ÇED Yönetmeliği Ek-I ve Ek-II listelerinde yer alan faaliyetler Bakanlığımıza/İl Müdürlüklerimize ÇED Raporu hazırlatıp sunmakla yükümlüdürler.

AVM’ler ve TOKİ projeleri ÇED kapsamı dışına alındı!

2 bin konut ve üzeri toplu konut projeleri, 500 yatak ve üzeri kapasiteli hastaneler, 50 hektarın üzerindeki golf projeleri, 50 bin metrekare üzeri kapalı inşaat alanı bulunan AVM projeleri ÇED kapsamı dışında bırakıldı

AVM'ler ÇED raporundan muaf tutulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 yılında sil baştan değiştirdiği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliğini bugün bir kez daha değiştirdi. Baştan sona değiştirilen yönetmeliğe Çevre Mühendisleri Odası isyan etti.

ÇED raporu zorunlu mudur?

Kimi projelerin çevreye olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için birtakım çalışmalar yapılıyor. Peki, ÇED raporu zorunlu mudur? İşte ÇED raporu zorunlu olan projeler..

Yeni ÇED yönetmeliği 2014!

Yeni ÇED yönetmeliği, 25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmelik ile 28784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. İşte yeni ÇED yönetmeliği 2014...

Halk GYO Finans Merkezi projesine ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Halk Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında inşa edeceği 46 ve 34 katlı 2 kule ve 8'er katlı 3 bina için "ÇED gerekli değildir" kararı verildi...

ÇED turizm tesisleri ve yat limanları için değişikliğe gidiyor!

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliği değişiklikliğinin detaylarına ulaştı. AB'ye uyumlu hale getirilen ÇED yönetmelik taslağıyla, turizm tesisleri ve yat limanları için önemli bir değişikliğe gidiliyor.

42 bin proje için ÇED gerekli değildir kararı mı verildi?

Ekonomik politikalar karşısında çevre değerlerini korumak maksadıyla hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarıyla ilgili veriler açıklandı. 2014’te 354 proje için ‘ÇED olumlu’, 3 bin 126 proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

İdris Güllüce: ÇED'i sokaktaki insana sorsanız lazım değil der!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "ÇED gerekli değildir'den ne anlarsınız diye sokakta onbin adama sorsanız 'Lazım değil ağabey, git işine bak, anlarım ben'der. Fakat öyle değil. Kanun teklifiyle düzelteceğiz bunu" dedi.

v çed Haberi

v çed

İnciraltı'na 400 bin metrekare AVM Çevre ve şehircilik Bakanılığı'nm bir yıl aradan sonra baştan aşağıya değiştirdiği Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Alışveriş merkezleri (A VM), golf tesisleri, toplu konut, demiryolu, beyaz eşya boyama tesisleri, tuz çıkarılması, orman alanlarının dönüştürülmesi, şehir hastaneleri, hidroelektrik santralleri(HES) ÇED kapsamından muaf tutuldu. 

Yeni yönetmelik hükümleri İzmir'in kent içinde kalmış son büyük yeşil alanı olan İnciraltı'nı da vurdu. 

Çünkü Çevre Bakanlığı'nın 1.5 yıl önce yaptığı planlamada İnciraltı'na 400 bin metrekare AVM öngörülüyordu. 

Şimdi ÇED şartının da kaldırılması ile İnciraltı'na neredeyse yarım milyon metrekare büyüklüğünde AVM yapılmasının önünde engel kalmadı. 

"İnciraltı Turizm Merkezi Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı" Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 04.03.2013 tarihinde onaylandı. 

Söz konusu planlara göre İnciraltı'nda yaklaşık 400 bin...