01 / 06 / 2024

vakit küresi

vakit küresi

20 Mart 1930 Cumhuriyet Gazetesinde yer alan haberde Galata kulesine küre konduğunu okuyoruz. Galata kulesine saat birliğini sağlamak için belediye vakit küresi koymuş. Vakit küresinin konulmasıyla vakit birliğinin sağlanması düşünülmüş.

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Beklenen büyük İstanbul depreminde vakit daraldı! Bakan tek tek açıkladı! İstanbullular dikkat!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, söz konusu açıklamasında "Marmara'da süresi dolmuş olan fay kırıkları hareketli bir vaziyette bizi bekliyor. 10 saniye sonra mı olur 10 sene sonra mı olur bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

EYT'lilere flaş kolaylık: Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor! Hemen bu son dakika detayına bakın!

EYT'lilere flaş kolaylık... Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor... Hemen bu son dakika detayına bakın...

BİM'den yeni yıla özel yeni katalog! Simli ahşap kapı süsü 49 TL, kar küresi 79 TL! BİM 16 Aralık 2022 fiyat listesi

BİM 16 Aralık Cuma aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. BİM kataloğunda pek çok ürün uygun fiyatıyla dikkat çekti. Peki BİM kataloğunda neler var? İşte 16 Aralık 2022 fiyat listesi...

Kadınlarda sigortalılık süresi kaç yıl?

Kadınlarda ve erkeklerde sigortalılık süresi değişmektedir. Peki “Kadınlarda sigortalılık süresi kaç yıl?” İşte araştırılan detaylar!

Çiftçiler dikkat! Düşük faizli kredinin süresi uzatıldı!

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'nin tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulama esaslarında değişiklik yapıldı. Kredi kullandırma son tarih süresi 31/12/2022 yerine 31/12/2023 olarak değiştirildi. İşte haberin detayları…

Yaz bitti, vakit kışa hazırlık vakti! CarrefourSA 29 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Kış yaklaşırken kalabalık aileler, çalışan anneler kış hazırlığı yapmaya başladı bile. Mağazalarda indirime giren paketli gıdaları sizin için hazırladık. İşte CarrefourSA 29 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

İlave gümrük vergilerinin süresi yılbaşına uzatıldı!

Bazı sanayi ürünlerinin yanı sıra tekstil, deri, konfeksiyon gibi ürünler için uygulanan ilave gümrük vergilerinin süresi 31 Aralık'a uzatıldı.

vakit küresi Haberi

vakit küresi

Saat ayarları birleşiyor

Dün Galata kulesine konan Vakit küresi işlemeğe başlıyor.


Kulede yerine vazolunan Vakit küresine yakından ve uzaktan bir nazar


Şehirdeki saatlerin ayarlarını tevhit için Galata kulesine bir vakit küresi konacaktı. Emanet makine şubesi hazırlakları ikmal ederek vakit küresini dün yerine koymuştur. Vakit küresi iki üç güne kadar işliyecek ve saat tanzim edilecektir.


Saat 12 de küre düşecek ve bütün saatler 12 yapılacaktır. Bundan sonra saatler arasında bir dakikadan fazla fark olmıyacağı...