03 / 05 / 2024

Validebağ Korusunda neler oluyor

Validebağ Korusunda neler oluyor

Üsküdar Belediyesi, Altunizade'de yapımına başlanan cami inşaatıyla ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. İddia edilen mahkeme kararı dün akşam saatleri itibariyle Üsküdar Belediyesi'ne ulaştı ve bu sabah açıklama yapıldı..

Hilmi Türkmen: Cami inşaatı Validebağ Korusu'na taşmayacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Altunizade'deki cami inşaatı nedeniyle yaşanan gerginlikle ilgili açıklamasında, "Mahkeme kararlarına rağmen yapılan bir çalışma yoktur. İnşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı yoktur" dedi.

Validebağ Korusu'nda yıkım başladı!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ projesi için uygulama yaptığı Validebağ Korusu'nda hareketlilik yaşanıyor. Sabaha karşı koruya polis eşliğinde gelen kepçeler inşaata başladı. Çevreci gruplar ve mahalle halkı yıkımı engellemek için alanda toplanıyor...

Validebağ Koru Cami açıldı!

Validebağ Korusu bitişiğinde inşaa edilen camide ilk namaz kılındı. Validebağ korusu tartışmalarıyla gündeme gelen camide bugün kılınan bayram namazına yüzlerce kişi katıldı.

Kat mülkiyeti almak için neler gerekli?

Bir yapının inşaat çalışmalarının bittiğini ve iskan izninin de alındığını düşünelim. Kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyeti almak için neler gerekli? İşte yanıtı..

Üsküdar Validebağ Camii yarın açılıyor!

Yapımına geçen yıl başlanan ve sözde doğa severlerin günlerce eylemlerine sahne olan Üsküdar'daki Validebağı Korusu'nun Çamlıca girişindeki ruhsatlı arsaya yapılan Validebağı Camii, Ramazan Bayramı'nın ilk günü ibadete açılıyor.

Neler haczedilemez?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı haciz mevzuatına göre kimi mallar haczedilemiyor. Peki, neler haczedilemez? İşte yanıtı..

Ev kredisi için neler gerekli?

Krediye uygun bir ev için yapılan kredi başvurusu kişinin gelir ve kredi durumunun da elvermesi halinde onaylanıyor. Peki, ev kredisi için neler gerekli? İşte yanıtı..

Üsküdar Validebağ Camii Ramazan Bayramı'nda açılacak!

Üsküdar'da, günlerce çevrecilerin eylemlerine sahne olan Validebağ Camii, Ramazan Bayramı’nda ibadete açılacak.Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

Üsküdar Validebağ Camii ne zaman açılacak?

Üsküdar'da, günlerce çevrecilerin eylemlerine sahne olan Validebağ Camii, Ramazan Bayramı’nda ibadete açılacak. Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

Validebağ Cami'sinin açılışı 17 Temmuz'a ertelendi!

Üsküdar'daki Validebağ Camii, Ramazan Bayramı'nda ibadete açılacak. Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

Validebağ Koru Cami'si 13 Temmuz'da açılacak!

Validebağ’da günlerce sözde doğa severlerin eylemlerine sahne olan cami Kadir Gecesi’nde ibadete açılıyor. Caminin dış cephe işlemleri tamamlanırken, iç ritüelleri devam ediyor.

Validebağ Korusu otopark inşaatına soruşturma yolu!

İSTANBUL Mimarlar Odası, Üsküdar’daki Validebağ Korusu’ndaki inşaat faaliyetleri sürecinde, koru sınırları içindeki Adile Sultan Kasrı yanında otopark yapımına izin verenler hakkında Eylül ayında suç duyurusunda bulundu.

Daire satışında neler gerekli?

Tapudan alınan randevu günü ve saatinde gerekli iki tarafın da gerekli belgeler ile birlikta bulunması gerekiyor. Peki, daire satışında neler gerekli? Satıcıdan hangi belgeler istenir? Alıcıdan hangileri istenir?

İskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı almak için neler gerekli?

Konut alırken para kaybetmemek için neler yapılmalı?

Konut alırken dolandırılmamak ve para kaybetmemek için neler yapılmalı? Bilmediğiniz, tanımadığınız kişilere kapora verip dolandırılma riskine karşı gayrimenkul danışmanları kanalıyla alım yaparak dolandırılmaktan korunabilirsiniz.

Validebağ Korusunda neler oluyor Haberi

Validebağ Korusunda neler oluyor

Üsküdar Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;


"Altunizade Mahallesi, Raufpaşa Sokak No:34 (167 pafta, 1313 ada, 197 parsel) sayılı yere yapılması istenen cami inşaatı ile ilgili;  'Mahkeme kararına rağmen inşaat devam ettiği' iddia edilmektedir. Ayrıca, ilgili inşaat alanının Validebağ Korusu dahilinde olduğu da bir diğer iddialar arasında yer almaktadır.


İlgili alana cami yapılmasını istemeyen bir gurup tarafından ortaya atılan bu asılsız iddialar ne yazık ki bazı medya kuruluşları tarafından da, gerçekçiliği araştırılmadan kamuoyuna yansıtılmış olması bizleri derinden üzmüştür.


Mahkeme kararı yok!


İddia edilen mahkeme kararı dün akşam saatleri itibariyle belediyemize ulaşmıştır. Hukuk İşleri Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemede, kararın cami inşaatıyla ilgisinin olmadığı anlaşılmıştır. 


İddia edilen 'yürütmeyi durdurma'nın;  İstanbul 7. İdare Mahkemesi'nin,  21.10.2014 tarihli, 1313 ada, 178 parseldeki proje için ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (Davalı,)...