03 / 05 / 2024

Validebağ otoparkı eylemleri

Validebağ otoparkı eylemleri

Validebağ gönüllüleri ve Istanbuldaki çeşitli kent hareketlerine mensup çevreciler, Validabağ'ın geleceği ile ilgili geniş katılımlı forum düzenledi. Foruma CHP istanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Mahmut Tanal da destek verdi.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Üsküdar Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına tepki!

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar'ın Altunizade Mahallesi’nde yer alan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi tarafından 500 araçlık otopark yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Validebağ Korusu otopark inşaatına soruşturma yolu!

İSTANBUL Mimarlar Odası, Üsküdar’daki Validebağ Korusu’ndaki inşaat faaliyetleri sürecinde, koru sınırları içindeki Adile Sultan Kasrı yanında otopark yapımına izin verenler hakkında Eylül ayında suç duyurusunda bulundu.

Validebağ Korusu'ndaki inşaat girişimi yeniden gündemde!

1. Derece sit alanı Validebağ Korusu'na otopark projesi yeniden gündeme geldi. Korudaki inşaat girişimine halk karşı çıkmıştı. Geçen yıl korunun içinde yapılmak istenen otopark, halkın tepkisi ve direnişi sonucu durdurulmuştu.

Validebağ Korusu'na otopark onay talebi gündemde!

1.derece sit alanında kalan hazineye ait Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark projesi onay talebi olarak yarın İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda gündem maddesi...

Validebağ, Bezmi Alem Valide Sultan'ın mirası!

Validebağ'da otopark alanına yapılan inşaatı protesto eden eylemciler, çıkmaz sokağa araçlarını park ederek şantiye alanına araçların giriş çıkışını engellemek istedi. Validebağ, Bezmi Alem Valide Sultan'ın mirası idi.

Hilmi Türkmen: Caminin Validebağ Korusu ile alakası yoktur!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Validebağ'da yapılması planlanan caminin arsasında bir tane ağaç olmadığını ve yakın bir zamana kadar buranın site sakinleri tarafından otopark olarak kullanıldığın söyledi.

Validebağ Korusu'na yasal soruşturma başlatılması isteniyor!

Validebağ Korusu'na yapılması planlanan otopark inşaatının ardından Adile Sultan Kasrı’na da izinsiz mermer döşendiği ortaya çıktı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu yasal soruşturma başlatılmasını istedi.

Tarihi Validebağ Korusu'na otopark projesi yargıya taşındı!

İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark inşaatı için çevre sakinleri suç duyurusunda bulundu. Çevreciler, koru yok olmasın diye mücadele edecek.

Validebağ otoparkı projesine tepkiler sürüyor!

Validebağ gönüllüleri ve Istanbuldaki çeşitli kent hareketlerine mensup çevreciler, Validabağ'ın geleceği ile ilgili geniş katılımlı forum düzenledi. Foruma CHP istanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Mahmut Tanal da destek verdi.

Validebağ'da halk otopark bariyerlerini söktü!

İstanbul İstanbul Anadolu Yakası' nııı ikinci büyük yeşil alanı olan Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına kargı vatandaşlar direniyor. Mahalleliler, otopark için döşenen ızgaraları ve şantiye bariyerlerini söktü.

Validebağ Korusu'ndaki inşaata tepki!

İstanbul Üsküdar Validebağ Korusu' nda yapılması planlanan otopark inşaatına ve korunun imara açılmasına tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, düzenledikleri forum sonrasında otopark şantiyesini çevreleyen bariyerleri yıktı...

Validebağ Korusu'nda eylem yapıldı!

Öğretmenevi binasının yanında bulunan otoparkın genişletilmesi ve beton dökülmesi hazırlıkları yapılması çevre mahallelerde yaşayanları da harekete geçirdi. doğal sit alanı konumundaki Validebağ Korusu'nda eylem yapıldı.

Validebağ otoparkı eylemleri Haberi

Validebağ otoparkı eylemleri

Üsküdar Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark inşaatına ve korunun imara açılmasına tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, düzenledikleri forum sonrasında otopark şantiyesini çevreleyen bariyerleri yıktı. Validebağ gönüllüleri ve Istanbuldaki çeşitli kent hareketlerine mensup çevreciler, Validabağ'ın geleceği ile ilgili geniş katılımlı forum düzenledi. Foruma CHP istanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Mahmut Tanal da destek verdi. Koru içerisinde yer alan Validebağ Öğretmen Huzurevi sakinleri de forumu balkonlarından izledi. Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin, koruda devam eden yapılaşma sürecinin kapalı kapılar ardında yürütüldüğünü iddia ederek, "Burada betonlaşma ya da başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.


Bizim...