04 / 05 / 2024

Validebağ projesi

Validebağ projesi

Anadolu Yakası'nda yer alan Üsküdar Validebağ Korusu'nun komşu parselinde hukuk ve imar kuralları çiğnenerek inşaatına başlanan caminin ruhsatının iptali ve planın yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Validebağ Gönüllüleri'nden İBB'de eylem!

Validebağ Korusu'nun bitişiğine yapılmak istenen cami inşaatını protesto eden Validebağ Gönüllüleri dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geldi.CHP Grubu'nu ziyaret eden gönüllüler süren cami inşaatını protesto etti.

Validebağ'da halk kazandı!

Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı. Validebağ Korusu'ndaki cami yapımı olayında kazanan taraf vatandaş oldu.

Validebağ imar planı için eylem yapıldı!

VALİDEBAĞ Gönüllüleri, İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da yer alan Validebağ Korusu için planlanan "Çılgın Proje"yi protesto için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Validebağ imar planı için eylem yapıldı...

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Validebağ Korusu ihalesine mahkemeden iptal kararı!

Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Validebağ Korusu rehabilitasyon projesi İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Emlak Konut GYO Validebağ Konakları projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Barbaros Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ile ilgili olarak Validebağ Konakları projesi için hazırlatılan gayrimenkul kira değerleme raporunu yayınladı. 

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Uzun süredir tartışılan Validebağ Korusu’nun ‘betonlaşma kâbusu’ mutlu sonla bitti. Üsküdar Belediye Başkanı hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Validebağ Konakları 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, "Validebağ Konakları" projesi ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Emlak Konut Validebağ Konakları 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Validebağ Konakları projesi ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Validebağ Korusu'ndaki millet bahçesi projesi durduruldu!

Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nu millet bahçesi yapmak için İBB tarafından hazırlanan proje tahsis sorunundan kaynaklı olarak 'şimdilik' durduruldu.

Validebağ Konakları 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Validebağ Konakları projesi ile ilgili olarak hazırlatılan 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Validebağ Korusu'nda hiçbir şekilde rant projesi düşünmüyoruz!

Validebağ Korusu ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Validebağ Korusu'nda hiçbir şekilde rant projesi düşünmüyoruz" dedi.

Validebağ Korusu millet bahçesi oluyor!

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nu “millet bahçesi” yapmak için ilk adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1.derece doğal sit koruması altında olan koruda “peyzaj projesi” yapmak için koruma kuruluna başvurdu.

Validebağ Konakları fiyat!

Validebağ Konakları fiyat listesi haberimizde yer alıyor. Dap Yapı tarafından hayata geçirilen Validebağ Konakları projesi İstanbul Anadolu Yakası Altunizade bölgesinde yükseliyor. 

Validebağ projesi Haberi

Validebağ projesi

Üsküdar Belediyesi'ne, cami inşaatının yanında bulunan Ata Konakları'ndan 10 yurttaş tarafından açılan davada, hukuka aykırı olarak devam eden inşaatın telafisi güç zararlar doğuracağı vurgulandı. 

Site sakinlerinin avukatlığını üstlenen Üsküdar Belediyesi'nin CHP'H meclis üyesi Banu Gün Öztürk dün İstanbul İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Dava dilekçesinde parsele ilişkin İBB'nin hazırladığı üst ölçekli plan askıya çıkıp itiraz süresi bile başlamadan ilçe belediyesinde plan değişikliğinin kabul edilmesi plan hiyerarşisine aykırı bulundu. Hiyerarşiye aykırı şekilde onaylanan 06.02.2014 tarihli 1/1000 ölçekli imar planının da Üsküdar Belediyesi tarafından askıya bile çıkarılmadığına dikkat çekilerek "İmar hukukunun 'aleniyet ilkesi' ihlal edildi. Vatandaş, kanunen tanınan plana itiraz hakkını kullanamadı" denildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in "inşaatın bir hayırsever tarafından yapıldığı, butik nitelikte ve 300 metrekare büyüklüğünde olduğu" yönündeki açıklamaları anımsatılarak "Bu...