19 / 05 / 2024

van deprem bayram oteli hasar tespiti

van deprem bayram oteli hasar tespiti

Van’da 9 Kasım 2011’de meydana gelen ikinci depremde yıkılan Bayram Otel’de hasar tespiti yapılmamış. Denetim için AFAD’a (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) başvurduğunu söyleyen otel sahibinin de gerçeği söylemediği ortaya çıktı...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

SON DAKİKA! Van'da 4 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi olarak açıklanan son dakika verilerine göre, Van'ın Tuşba ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu deprem çevre illerde de hissedildi.

Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada son dakika deprem haberi geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Son Dakika Van'da korkutan deprem! Az önce Van'da deprem oldu!

Son dakika gelen bilgilere göre Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Malatya ve Van açıklaması: Bu iki ilde büyük deprem olur mu?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya ile Van'da meydana gelen depremlerle ilgili konuştu. Görür, 'Bu iki ilde büyük deprem olur mu?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van'da da hissedildi! 

İran'ın Hoy kentinde saat 14:47'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. Deprem Van'da da hissedildi! İşte ayrıntılar...

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Van YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Ahmet Ercan'dan uyarı: O bölgede 6-7 büyüklüğünde deprem olur!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van’da yaşanan 5 şiddetindeki deprem sonrasında Muradiye bölgesinde gerilimin arttığını dile getirdi. Ercan, Kuzey Anadolu kırığında 6-7 büyüklüğünde deprem beklediğini belirtti.

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Van'daki selde yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilecek!

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Sezer, "Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız." diye konuştu.

Van'da depremin ardından 17 bin 489 konut inşa edildi!

Van'da 604 kişinin hayatını kaybettiği deprem üzerinden 10 sene geçti. O günden bu güne evini kaybeden vatandaşlar 17 bin 489 deprem konutu inşa edildi.

Van Başkale'deki deprem konutları kısa sürede tamamlanacak!

Van'ın Başkale ilçesinde depremzedeler için inşa edilen deprem konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Deprem konutları kısa süre içerisinde depremzedelere teslim edilecek. 

Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Başkale deprem konutlarında incelemeler yaptı. Peki Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

van deprem bayram oteli hasar tespiti Haberi

van deprem bayram oteli hasar tespiti

Van’da büyük depremin ardından bölgede kalanların yerleştiği Bayram Otel’in ikinci depremde yıkılmasıyla ilgili davanın gerekçeli kararından skandallar çıktı. Aralarında gazeteciler Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz’ın da bulunduğu 24 kişinin can verdiği otelin yıkılmasına ilişkin gerekçeli kararda, ilk depremden sonra kamu görevlilerinin otelde hiçbir denetim yapmadığı, denetim için AFAD’a (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) başvurduğunu söyleyen otel sahibinin başvurusunun bulunmadığı belirtildi.


35 yıldır uygun değil

Kararda, otelin altındaki Al Baraka Türk banka şubesinin ise banka yönetiminin görevlendirdiği uzman tarafından denetlendiği, uzmanın binada mutlaka teknik inceleme yapılması gerektiği yönünde görüş bildirdiği vurgulandı. Binanın 1978’den bu yana çıkan deprem yönetmeliklerinin hiçbirine uygun olmadığının vurgulandığı kararda, otelde kalanların basit bir denetimle bile hayatta kalabileceği, buna karşılık uzman incelemesi olmadan binanın kullanıma açıldığı vurgulandı. Kararda,...