06 / 05 / 2024

van elektrik sorunu

van elektrik sorunu

Van’da iki yıl önce meydana gelen depremlerin ardından geçici barınma için kurulan ve bir bölümü kaldırılamayan konteynerlerde açlık grevi başlatan ailelere 120 gün sonra tekrar elektrik verilmeye başlandı.

Van Bahçesaray'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor!

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray İlçesi’nin imar problemlerini çözmek için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’ı ziyaret ederek ilçenin imar durumu hakkında bilgi aldı.

Van Tuşba için acele kamulaştırma kararı!

Van ili Tuşba ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'da inşa edilen hastanelerdeki son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da 50 yataklı Amatem-Çamatem sağlık tesisimizi bu yıl tamamlayacağız. 75 yataklı Çaldıran hastanemizin inşaatında yüzde 95 seviyelerine geldik. Bahçesaray ilçe hastanemizin arsa sorunu çözüldü" dedi.

Karaköy İnşaat Elektrik Hırdavat Drenaj Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karaköy İnşaat Elektrik Hırdavat Drenaj Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kıvanç tarafından kuruldu.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Kentsel dönüşüm elektrik talebinin büyümesinde etkili!

Enerjisa Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, "Kentsel dönüşüm elektrik talebinin büyümesinde etkili rol oynuyor" dedi. 

Van Gölü’nde kot sorunu çözüldü!

Bitlis ve Van İllerini kapsayan Van Gölü havzasındaki yerleşim alanlarında 20 yıllık afet kotu sorununa 1655 metre kotundan 1653 metre kotuna çekilerek çözüm üretildi.

Van'daki imar ve kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Vali İbrahim Taşyapan’ın Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına vekaleten atanmasının ardından genel sekreterliğe başlayan Mehmet Yaşar, kentteki ziyaretlerini sürdürüyor.

Mehmet Yaşar: Van'da imar ve kentsel dönüşüm sorunu var!

Van Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, genel sekreterlik görevine getirildikten sonra bir taraftan belediyeye bağlı kurumları ziyaret ederken, bir taraftan da sorunların giderilmesi konusunda çalışmalarını yürütüyor.

Van'da ruhsat sorunu inşaat faaliyetlerini engelliyor!

Van İl Başkanlığı tarafından başlatılan ve kent genelinde gerçekleştirilen esnaf ziyaretleriyle, Van’daki esnafın yaşadığı sıkıntıları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Van’ın Erciş ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunarak, ziyaretler gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci önemli açıklamalarda bulundu.

Van'daki TOKİ sorunu meclise taşındı!

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu Van’ın önemli sorunlarından biri olan TOKİ mağduriyetini CHP Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl’e sunarak Meclise taşımalarını talep etti.

Van'daki TOKİ sorunu mecliste!

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, partileri tarafından, Van Depremi sonrası 'Vergi Terkini, TOKİ ödemeleri, Van ve Erciş’teki kentsel dönüşüm hakkında soru önergesinin meclise sunulduğunu açıkladı.

van elektrik sorunu Haberi

van elektrik sorunu



Van’da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş ilçesinde depremzedelerin barınmaları için 34 konteynerkent kuruldu. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan 15 bin 343 konutun geçen yıl 23 Ekim’de teslim edilmesinin ardından, konteynerkentler kademeli olarak kaldırıldı. Ancak bazı konteynerlerde, kiracı olan ve kendisine konut çıkmayan yaklaşık 500 aile yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Verilen sürenin dolmasına rağmen konteynerlerden çıkmayan depremzedelerin elektrikleri kesilmişti. İpekyolu Caddesi’nde bulunan Anadolu Konteynerkent’te zor koşullar altındaki yaşam mücadelesi veren 110 aileden 30’u, 28 Ağustos’ta açlık grevine başladı. 112 gündür açlık grevinde bulunan depremzedelerin elektrikleri de yaklaşık 120 gündür kesikti. Elektriksiz ve susuz 120 gündür zor koşullar altında kalan depremzedelere dün gece itibariyle tekrar elektrikler verilmeye...