29 / 04 / 2024

Van Gölü projesi

Van Gölü projesi

Edremit Belediyesi, Van Gölü'nden daha fazla faydalanılması için Sahil Kordonu projesini hayata geçirecek. Projeyle, halkın yıllardır hayalini kurduğu sosyal tesislere kavuşması hedefleniyor.

Van Gölü'ndeki kirlilik için eylem planı!

Van Gölü'ndeki kirlilik için eylem planı hazırlanıyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Türkiye'nin ve bölgenin en önemli değerlerinden Van Gölü'nün korunması için "eylem planı" hazırlama çalışmalarına başladı.

Van Gölü çekilince tarihi kalıntılar ortaya çıktı!

Van Gölü çekilince tarihi kalıntılar ortaya çıktı. Son 15 yılın en büyük su kaybının yaşandığı Van Gölü'ndeki su çekilmesi, batık şehirlere ait kalıntıların gün yüzüne çıkmasını sağladı.

Van Gölü 2 metre çekildi!

İklim değişikliğine bağlı olarak seviyesi belirli periyotlarda değişen Van Gölü, son 15 yılın en büyük su kaybını yaşıyor. Van Gölü'nün kıyı kesimlerinde yaşanan gözle görülür çekilme, özellikle sahil şeridinde yaşayan insanları tedirgin ediyor.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'e 863 konutluk dönüşüm projesi geliyor!

Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sarıgöl'e 863 yeni konut inşa edilecek.

Gül İnşaat Esenyurt projesi fiyat!

Gül İnşaat Esenyurt projesi fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Gül İnşaat Esenyurt projesi fiyat bilgisi hakkında bilgi vermeden önce proje detaylarına değinelim.

Gül İnşaat Esenyurt projesi nerede?

Gül İnşaat Esenyurt projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Gül İnşaat Esenyurt projesi nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Gül İnşaat Esenyurt projesi geliyor! Yeni proje!

Gül İnşaat'ın İstanbul Esenyurt'ta hayata geçireceği yeni projesi için ÇED süreci başladı. Projede 208 konut ve 20 iş yeri yer alacak.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura çekimi yapıldı!

Gaziosmanpaşa'da inşaatı tamamlanan 796 konutluk Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. 

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Van Gölü'ne 'yüzen otel' projesi onaylandı: 2 milyon liralık destek sağlanacak!

Van'da Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve mesleki unsurları içerisinde barındıracak olan 'Yüzen Otel' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile korunuyor!

Bilimsel değerinin yanı sıra beyaz kumsalı, turkuaz rengi berrak suyuyla eşsiz doğa güzelliğiyle dikkat çeken Burdur Salda Gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile her açıdan korunuyor.

Salda Gölü'ne yapılacak millet bahçesinin projesi onaylandı!

Burdur Yeşilova'daki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak ünlenen Salda Gölü yakınına yapılacak millet bahçesinin projesi onaylandı... 

Van Gölü projesi Haberi

Van Gölü projesi

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Edremit Belediyesi, vatandaşların Van Gölü'nden daha fazla faydalanması için "Sahil Kordonu" projesini başlatacak.


Edremit Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, projeyle, halkın yıllardır hayalini kurduğu sosyal tesislere kavuşması hedefleniyor.


Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Kaymakam Atıf Çiçekli, ilçede yaz mevsiminde dönüşümün başlayacağını belirtti.



"Halkımızı Edremit'in yeni yüzüyle buluşturacağız"

Vatandaşların Van Gölü'nden daha fazla faydalanması için "Sahil Kordonu" projesi hazırlandığını ifade eden Çiçekli, şunları kaydetti:


"İlk etabımız 2,5 kilometre olacak. Bu etapta ışıklandırma, yürüyüş ve bisiklet yolları, tartan pist, ağaçlandırma, banklar ve kafeteryalar ile sosyal donatı alanları oluşturacağız. Anlayacağınız halkımızın artık Van Denizi ile bütünleşmesini sağlayacağız. Bunun için büyük çaba sarf ediyoruz. İnşallah yaz aylarında halkımızı Edremit'in yeni yüzüyle buluşturacağız."


Çiçekli, Van Gölü kıyısına plajlar yapmayı planladıklarını...