28 / 08 / 2024

van kedisi evi

van kedisi evi

Vanlı iş adamı Erdal Binici, kentin en önemli değerlerinden biri olan Van kedilerinin neslinin korunması için 30 kedinin barındığı özel bir ev oluşturdu.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çifti Trakya’da çiftlik aldı!

Evliliklerinin 8. yıldönümlerini kutlayan Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çifti  çifti, İstanbul’a 1,5 saat mesafede yer alan Lüleburgaz'da bir çiftlik evi aldı.

Van Başkale'de bin 350 konteyner kuruldu!

Van Başkale'de meydana gelen depremde evi ve ahırı yıkılan, hasar gören vatandaşlar için 19 köyde bin 350 konteyner kuruldu...

Van'da evi yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlara konut yapılacak!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Van merkezde veya İstanbul’da yaşayan ve evi deprem bölgesinde hasar gören bütün vatandaşlarımıza ev yapılacak" dedi...

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

Van Gürpınar Belediyesi ihtiyaç sahibi 2 aileye ev verdi!

Van Gürpınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Gürpınar İyilik Merkezi (GİMER)" projesiyle evi yıkılan 2 vatandaş ev sahibi oldu.

Ünlü yönetmen Julian Schnabel'in evi satılıyor!

Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında, Miral, Kelebek ve Dalgıç gibi ünlü filmlerin Oscar ödüllü yönetmeni Amerikalı ressam ve yönetmen Julian Schnabel'in New York'taki evi 18,5 milyon dolardan satışa çıktı.

Kıvanç Tatlıtuğ Bebek’teki evi için 100 bin TL kira ödedi!

Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ’ın Bebek’teki Boğaz manzaralı evinde oturuyor. Tatlıtuğ, evin kirası için 100 bin TL peşin ödedi.

Van’da park ve ibadethane yapımı için 38 milyon TL harcandı!

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, 2015 yılı içerisinde kentin yaşam kalitesini arttırmak ve yeşil alanların genişletilmesi için park, yeşil alan, taziye evi, camii ve temizlik için 38 milyon TL’lik bir yatırım yaptığı belirtildi.

Başkale Belediyesi’nden Eğitim Destek Evi ve Kreş Projesi!

Van’ın Başkale Belediyesi’nin Eğitim Destek Evi ve Kreş Projesi tamamlandı. Ocak ayında ihalesi yapılıp nisan ayında yapımına başlanılacak proje, toplamda 1606 metrekare alana sahip olacak.

Robin Van Persie ve Luis Nani, aynı sitede ev kiraladı!

Fenerbahçe'nin yeni transferleri yaşayacakları evleri seçti. Robin van Persie'nin, Dirk Kuyt'ın oturduğu evi kiraladığı öğrenildi. Luis Nani ise, Türkiye'deyken Alex'in oturduğu evi tuttu.

Keçiören’de Pakistan Evi açıldı!

Pakistan Evi’nin açılışı, Pakistan-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar’ın katılımıyla gerçek

Jean-Claude Van Damme evini 3.9 milyon dolar kârla satıyor!

Jean-Claude Van Damme, ABD'nin Los Angeles kentindeki malikânesini 9.9 milyon dolardan satışa çıkardı. Van Damme'ın 2 yıl önce aldığı evi 3.9 milyon dolar kâr ederek satmak istiyor.

Van Kevenli TOKİ sakinleri için tandır evleri yapıldı!

Van merkez İpekyolu Belediyesi, Kevenli TOKİ sakinlerinin talebi üzerine altı noktada tandır evi açtı. Deprem sonrası TOKİ evlerine yerleşen vatandaşlar, tandır evi geleneğini sürdüremediklerinden yakınmıştı.

van kedisi evi Haberi

van kedisi evi

Van Kalesi yakınlarında kurduğu atölye ile Urartu medeniyetinin unutulmaya yüz tutmuş gümüş işleme sanatına hayat veren iş adamı Binici, dünya üzerinde saflığını koruyabilmiş, melezleşmemiş canlıların başında gelen Van Kedisi'nin neslinin korunması konusunda yürütülen çalışmalara katkı sunmayı amaçlıyor.


Bu kapsamda iş yerinin bahçesinde özel bir kedi evi kuran Binici, sokaklardan ve çeşitli yerlerden topladığı 30 kedinin bakımını burada yapıyor.


Cana yakınlığı, beyaz, ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, uzun ve kabarık kuyruğu, farklı renkteki gözleri ve suya olan düşkünlüğüyle gerek kentin gerekse Türkiye'nin en önemli canlı kültür varlığı arasında yer alan Van Kedisi ırkının korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğine inanan Binici, yıllar önce her evde bir Van Kedisi beslendiğini ancak bu kültürün günümüzde yaşatılamadığını söyledi. 


Binici, şunları ifade etti:


"Turizmle uğraşan aynı zamanda kedileri çok seven...