26 / 05 / 2024

Van projeleri 2014

Van projeleri 2014

Çözüm sürecinin ardından bölgede hakim olan huzur ve güven ortamı turist sayısında gözle görülür bir artış sağlarken, bölge yapılacak yeni yatırımlarla geleceğin turizm merkezi olmayı hedefliyor.

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den Van'a 3,7 milyar TL'lik yatırım!

Van'da TOKİ tarafından geliştirilen konut projeleri ve sosyal donatı yatırımlarıyla deprem ve terörün yarattığı tahribat ortadan kaldırılıyor...

Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından 2014 yılından bu yana yürütülmekte olan İnşaat Malzemecileri Sitesi Projesi hayata geçiriliyor. Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı. 

TOKİ Van Edremit ve Kalecik'te sözleşme dönemi başlıyor!

Toplam 65 adet konutun yer aldığı TOKİ Van Edremit ve Kalecik projeleri için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Van Kalecik ve Edremit son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Van Kalecik ve Edremit projeleri için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Van Erciş'in çehresi yeni projelerle değişiyor!

Van'ın Erciş Belediyesi, vatandaşın yaşam standartlarını yükseltmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla geliştirdiği projeleri hayata geçiriyor.

Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefi!

Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefleniyor. İki firma, projeleri hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladı.

Van’da inşat sezonu başladı!

Bahar havasının gelmesiyle Van’da inşat sezonu başladı. Bölgede, yarım kalan inşaat projeleri kaldığı yerden devam edecek.

Van Karabet Kar Tüneli açıldı!

Van'da 2014 yılında yapımına başlanan ve Türkiye'nin ilk prefabrik tüneli olma özelliği taşıyan Karabet Kar Tüneli hizmete girdi

Van'da terörün zarar verdiği binalar yenilendi!

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler sırasında terör örgütü yandaşlarınca Van'da zarar verilen aralarında Kur'an kurslarının da bulunduğu binalar, devlet ve vatandaşların katkısıyla eskisinden daha iyi duruma getirildi.

TOKİ Van projeleri!

TOKİ Van projeleri kapsamında Van Kevenli Evleri'nde satışa sunulan 48 adet konut kuralı satış yöntemi ile satışa sunuluyor. TOKİ Van Kura çekimi 10 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşecek.

2014'ün en iyi kent konseyi Bursa Kent Konseyi!

İstanbul merkezli Belediye Haberleri Ajansı tarafından bu yıl sekizincisi yapılan ‘Belediye Oscarları’ ve ‘Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri’ ödüllendirmesinde, Bursa Kent Konseyi ‘2014 Yılının En İyi Kent Konseyi’ seçildi.

2014 yılının en çok konuşulan restorasyon haberleri!

Van’ın Gevaş İlçesi’nde bulunan ve Selçuklular tarafından 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti’nin arkasında 7 yıl önce yaptırılan yurt binasının basına yansıması 2014’ün en çok konuşulan restorasyon haberlerinden biri oldu.

Van projeleri 2014 Haberi

Van projeleri 2014

Çözüm sürecinin ardından bölgede hakim olan huzur ve güven ortamı turist sayısında gözle görülür bir artış sağlarken, bölge yapılacak yeni yatırımlarla geleceğin turizm merkezi olmayı hedefliyor.


Uzun yıllar devam eden terör olayları nedeniyle güvenlik endişesinin yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, yaklaşık 2 yıldır devam eden çözüm sürecinin etkisiyle turistlerin akınına uğruyor.


Güvenlik sorununun ortadan kalkmasıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan şehirlerin başında gelen Van, binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleri ile misafirlerini ağırlıyor.


İnanç, doğa ve kültür turizminin önemli merkezlerinden biri olan Van'a gelen turistler, rehberler eşliğinde sürdürdükleri ziyaretlerde başta Urartu Krallığı olmak üzere Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserleri görme fırsatı buluyor.


Özellikle Urartu Krallığı'ndan günümüze kadar gelmeyi başaran Van, Çavuştepe, Hoşap ve Ayanis kalelerine büyük ilgi gösteren...