02 / 05 / 2024

Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva

Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva

Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva, 2013'ün ikinci çeyreğinden sonra bölgeye gelen yatırımlarda ciddi ivme kaybı yaşandığını anlatarak, seçimlerin olması, çözüm sürecinin nihayete ermemesi nedeniyle iş dünyasının temkinli hareket ettiğini ifade etti

Wox Tour Turizm Organizasyon E-Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Wox Tour Turizm Organizasyon E-Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 20 bin TL sermaye bedeli ile Kıvanç Demirel tarafından kuruldu. 

Dorus Dış Ticaret Ve İnşaat İthalat İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Dorus Dış Ticaret Ve İnşaat İthalat İhracat Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Johannes L. Van Herwerden tarafından kuruldu. 

Kılıçlar İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Üsküdar Şubesi açıldı!

Kılıçlar İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Üsküdar Şubesi, Niyazi Kılıç Şube Müdürlüğü'nde 850 bin TL sermaye ile 24 Ağustos'ta Üsküdar'da açıldı.

Ziya Aytar Yapı İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ziya Aytar Yapı İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Ziya Aytar tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Güngören'de kuruldu.

Falcon Dış Ticaret ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Falcon Dış Ticaret ve İnşaat Anonim Şirketi, Beytullah Gündoğdu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 60 bin TL sermaye ile 1 Ağustos'ta Bahçelievler, Şirinevler Mahallesi'nde kuruldu.

Alhandan Gayrimenkul Emlak Pazarlama İnşaat Taahhüt Turizm Yatırım Ticaret Ve Sanayi Ltd.Şti. kuruldu!

Alhandan Gayrimenkul Emlak Pazarlama İnşaat Taahhüt Turizm Yatırım Ticaret Ve Sanayi Ltd.Şti. 10 bin TL sermaye ile bugün Mohammed Noorı Ayyed Ayyed tarafından kuruldu.

Mac Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Mac Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile Uğur Toptaş tarafından bugün kuruldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu yıkılacak mı?

Mersin Toroslar’da 1415 öğrenci ve 53 öğretmenin bulunduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu’nun binasının depreme dayanaksız olduğuna, rağmen okulda onarım yapılmadığı ve eğitimin devam ettiği ortaya çıktı.

Bluesea İnşaat Otomotiv Tekstil Ticaret ve Limited Şirketi kuruldu!

Bluesea İnşaat Otomotiv Tekstil Ticaret ve Limited Şirketi, Özgür Acun tarafından 10 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Caddesi, Tekstilkent Sitesi'nde kuruldu.

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi projesi hayata geçiyor!

Aydın'ın Didim ilçesinde hayata geçirilecek 'Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi' projesi ile 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları ve alışveriş merkezleri yapılacak.

Neudeks Uluslararası Dış Ticaret Ve Turizm Limited Şirketi Adalar Şubesi açıldı!

Neudeks Uluslararası Dış Ticaret Ve Turizm Limited Şirketi Adalar Şubesi 10 bin TL sermaye bugün açıldı.

Gapsan İnşaat Gıda Otomotiv Telekomünikasyon Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Gapsan İnşaat Gıda Otomotiv Telekomünikasyon Ticaret Ve Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Harun Şan tarafından kuruldu.

Harman Temizlik İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Harman Temizlik İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Güçlü Yerlikaya tarafından 20 bin TL sermaye ile 1 Haziran'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva Haberi

Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva

Özellikle Van'ın yaşadığı iki büyük depremden sonra ilde yatırımların durma noktasına geldiğini, bazı firmaların kapandığını vurgulayan Takva, "İnsanlar bu dönemde çok borçlandı. Deprem nedeniyle ödenmesi ertelenen TOKİ ve kurumlar vergisi borçları ödemeleri yakında başlıyor. Gelir ve Kurumlar vergisinde yaklaşık 650 milyon TL'lik borç var.

Bu, yeni yatırım planlarını olumsuz etkiliyor. Buraya batıdan gelip yatırım yapan zaten yok. Bölge insanında da borçlar nedeniyle para yok" dedi. Sadece politik tedbirlerle sorunların ortadan kalkmayacağını işin ekononomik ayağına da ağırlık verilmesi gerektiğine işaret eden Takva, "Bölgeye yatırım gelmesi için yakın pazarlara erişimimiz sağlanmalı, bölgedeki enerji ulaşım altyapısı güçlendirilmeli. 


Şu anda bölgedeki yatırımların tamamı buralı insanların yatırımlarıdır. Biz daha çok üretim ve istihdama dönük yatırım bekliyoruz. 

Teşviklerde daha yerel yaklaşımlara ihtiyaç var" diye...