15 / 05 / 2024

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğü

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğü

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan tarihi İşletme Oteli, 15 yıl aradan sonra restore ediliyor.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

TCDD sürpriz bir kararla personel alacak! KPSS şartı aranmıyor! 

İş arayanlara beklenen haberi veren TCDD, personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İŞKUR resmi internet siteci aracılığıyla yayımlanan ilan kapsamında Vangölü Feribot Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı gerçekleştirileceği paylaşıldı.

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

Ankara'da tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü tarafından Kahramankazan İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

Vp Turizm İnşaat Taşımacılık İşletme İhracat İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Vp Turizm İnşaat Taşımacılık İşletme İhracat İthalat Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Natalia Drumea, Nurıya Temel, Oksana Taylan ve Oxana Prıtoulenko ortaklığında kuruldu.

Belçika’da esnaf yüksek kira nedeniyle isyan etti!

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından ağır şekilde etkilenen Belçika’da normalleşme adımları atılıyor. İşletme sahipleri, yeterli yardımı alamadıklarını ve toparlanmalarının uzun süre devam edeceğini ifade ediyor.

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanlığı'na Güçlü Batkın getirildi!

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanlığı'na Güçlü Batkın getirildi. 2005 yılından bu yana TAV Havalimanları Holding'de farklı görevler üstlenen Güçlü Batkın, görevi Bora İşbulan'dan devraldı...

Eskişehir'de tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tepebaşı İlçesi Hoşnudiye Mahallesi'ndeki tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

Eskişehir'de tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediye tarafından Tepebaşı İlçesi Eskibağlar Mahallesi'nde tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

Avcılar Belediyesi fuar alanı irtifak karşılığı işletme ihalesi 25 Eylül'de!

Avcılar Belediye Başkanlığı tarafından fuar ve sergi alanı, işyerleri inşası ile Fuar ve sergi alanı stant vb. alanların işletilmesi işi ihale ediliyor..

Donat Turizm İşletme Taşımacılık Ve Otomotiv Tic.Ltd.Şti Ayasofya Donat Apart Ve Suıtes İstanbul Şubesi açıldı!

Donat Turizm İşletme Taşımacılık Ve Otomotiv Tic.Ltd.Şti Ayasofya Donat Apart Ve Suıtes İstanbul Şubesi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Tarihi konakların kiralamalarına ilişkin 4 sorun TBMM'de!

Sit alanı, tarihi konak, müze ve benzeri turizm amaçlı işletme ruhsatlarına, kiralama ve denetimleri meclis gündemine taşındı..

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğü Haberi

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğü

Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesinin girişimleri sonucu Selçuklu Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığınca restorasyona alınan tarihi otel, aslına uygun şekilde restore edilecek. Cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay ile dönemin başbakan, bakan ve birçok devlet büyüğünün misafir edildiği otel, yapılacak restorasyonla turizme kazandırılacak.



Oteldeki çalışmaları inceleyen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan ile özdeşleşen bu tarihi yapının yeniden hayat bulması için valilik desteğiyle çalışma başlattıklarını söyledi. Aksoy, 67 yıl önce yöreye özgü taşla inşa edilen tarihi yapının, yeniden aslına uygun şekilde restore edilmesini sağladıklarına değinerek, şöyle konuştu: 


"Otelin restorasyonuyla ilgili ihale tamamlanarak, bina yüklenici firmaya devredildi. Yüklenici firma da vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladı. Bu yapı Vangölü Feribot İşletmesi Müdürlüğünce 1947 yılında Tatvan İşletme Oteli olarak ilçemizde yapılmış....