04 / 05 / 2024

Varşova Metrosu açıldı mı

Varşova Metrosu açıldı mı

Varşovalıların 2. Dünya Savaşı sonrası Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Stalin’den yapmasını istediği metronun ikinci etabını bir Türk firması yaptı. Ekonomi Bakanı Zeybekci, Varşova Metrosu II. etabının Avrupa'daki Türk müteahhitlik örneği açısından önem

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışı yapıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Taşova köy konağı hizmete açıldı!

Taşova Belevi Mahallesi'nde köy konağı hizmete açıldı. AK Parti Amasya Milletvekili Çilez, "Emeği geçen tüm çalışanlara katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum" dedi...

Tunceli'de çadır kamp konseptli otel açıldı!

Türkiye'nin ilk çadır kamp konseptli oteli Tunceli'de açıldı. 5 dönümlük alan üzerinde kurulan otelin 31 oda ve 61 yatak kapasitesi var.

Doha metrosu açıldı!

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında inşa edilen metronun ilk hattı hizmete açıldı. Doha metrosunun ilk seferine Katarlılar ve turistler yoğun ilgi gösterdi. 

Antalya Yaşam Evi hizmete açıldı!

Antalya'da Sen Varsan Biz de Varız Derneği bünyesinde inşa edilen yaşam evi bağımlılıktan kurtulan gençler için hizmete açıldı.

Polonya'nın ilk kapsül oteli açıldı!

Polonya'nın ilk kapsül oteli Varşova'da hizmete açıldı. Bir bilim kurgu filminin seti gibi görünen kapsül otel, birbiri üzerine yerleştirilmiş iki sıra kapsüllerden meydana geliyor.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarihi binası açıldı!

2014'te restorasyonuna başlanan Siyasal Bilgiler Fakültesi binası açıldı. Fuat Oktay, “Gelecek ile ilgili 5 ve 10 yıllık bir sürede nitelikte de; dünya ülkeleri arsında en önde gelen üniversiteleri olma hedefimiz var. Ne pahasına olursa olsun biz bu hedefi yakalamak zorundayız." dedi...

Lüleburgaz Esas 39 Burda AVM açıldı!

28 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan Lüleburgaz Esas 39 Burda AVM hizmete açıldı. Peki AVM'de hangi mağazalar var?

Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı. Metro hattı 16 istasyondan oluşacak..

Varşova Metrosu açıldı mı Haberi

Varşova Metrosu açıldı mı

Dönemin Sovyetler Birliği Başkanı Joseph Stalin'in; İkinci Dünya Savaşı'nda en büyük yıkımı gören Polonya’nın başkenti Varşova’ya 70 yıl önce sözünü verdiği metronun ikinci etabını bir Türk firması inşa etti. Ankaralı Gülermak A.Ş firması tarafından inşa edilen 7 kilometrelik metronun 600 metrelik kısmı nehrin tabanının altından geçirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve DEİK Başkanı Ömer Cihat Vardan; önceki gün açılışın yaptıkları Varşova Metrosunun 2. Etabı test sürüşünü yaptı.


TÜRK MÜTEAHHİTLİĞİ ADINA ÖRNEK BİR PROJE

DEİK Başkanlığında Türkiye-Polonya İş Konseyi’nin düzenlediği akşam yemeğine de katılan Bakan Zeybekci, Gülermak A. Ş’nin İtalyan ve Polonyalı ortaklarıyla birlikte konsorsiyum liderliğini üstlendiği Varşova Metrosu II. Etabının da Avrupa ülkelerinde Türk müteahhitlik örneği açısından önemli bir proje olduğunu vurguladı. 


DÜNYA EKSENİ AVRUPA’NIN DOĞUSUNA KAYIYOR

Dünyanın ekonomik eksenin geçmişte Avrupa ile...