02 / 05 / 2024

varşova metrosu

varşova metrosu

Varşovalıların 2. Dünya Savaşı sonrası Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Stalin’den yapmasını istediği metronun ikinci etabını bir Türk firması yaptı. Ekonomi Bakanı Zeybekci, Varşova Metrosu II. etabının Avrupa'daki Türk müteahhitlik örneği açısından önem

Gülermak Varşova metrosunun 2014'te tamamlanacağını bildirdi!

Projeyi yürüten üçlü konsorsiyumdaki Türk inşaat firması Gülermak'ın Bölge Müdürü ve Proje Direktörü Mustafa Tuncer, ihale bedeli 1 milyar Euro'nun üzerinde olan projenin 2014 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti...

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Peki Narlıdere Metrosu'nda hangi duraklar var? İşte ayrıntılar... 

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun Şubat sonunda açılacağını belirtti. Peki Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın resmen devreye alınıyor. Peki AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? Metro ile hangi noktalara aktarma yapılabilecek? 

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

İstanbul Havalimanı Polonya'nın Merkez Havalimanı'na ilham oluyor!

Polonya Altyapı Bakan Yardımcısı Wild, İstanbul Havalimanı'nın finansal yapısının, Varşova yakınlarında inşa edilecek Merkez Havalimanı için ilham verici olduğunu söyledi.

Polonya'nın kapsül oteli!

Japonya ve çeşitli Güneydoğu Asya ülkelerinde hizmet veren kapsül otel 2018 yılından beri Varşova'da da hizmet veriyor.

Polonya, Türk müteahhit firmaları için fırsat sunuyor!

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Tahsin Tunç Üğdül, Polonya-Türkiye ilişkilerinde, ticari iş birliğinin önemli bir rol oynamaya devam edeceği belirtti. 

Polonya'nın ilk kapsül oteli açıldı!

Polonya'nın ilk kapsül oteli Varşova'da hizmete açıldı. Bir bilim kurgu filminin seti gibi görünen kapsül otel, birbiri üzerine yerleştirilmiş iki sıra kapsüllerden meydana geliyor.

Narlıdere Metrosu'nun inşaatı yarın başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Narlıdere Metrosu'nun 42 ayda tamamlanacağı açıklandı. Yapım çalışmaları kapsamında TBM ve Balçova istasyonunun inşası yarın başlayacak.

Narlıdere Metrosu ihaleye çıkıyor!

Muhtarlar buluşması kapsamında Narlıdere ile Balçova’yı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Metrosu’nun yapımı için kısa süre sonra ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Dünyanın en dar evi Keret House ziyarete açıldı!

Varşova'da yer alan dünyanın en dar evi ünvanına sahip bina ziyaretçilere açıldı.Dünyanın en dar evi ünvanına sahip Keret House, ünlü Polonyalı Mimar Jakub Szczesny tarafından tasarlandı.

Bingöl'ün ova sınırları belirlendi!

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, bölgede ova sınırlarının belirtildiğini söyedi. Yıldırım, ''Bingöl-Muş yolundan İçmeler TOKİ konutlarına kadar belirlenen sınırlar var. Yani ova olan bölgenin tamamı'' diye konuştu.

AB'den Varşova'ya metro desteği!

Avrupa Birliği (AB), Polonya'nın başkenti Varşova'nın metro sistemi genişletme projesine 432 milyon avro yatırım gerçekleştirecek.

varşova metrosu Haberi

varşova metrosu

Dönemin Sovyetler Birliği Başkanı Joseph Stalin'in; İkinci Dünya Savaşı'nda en büyük yıkımı gören Polonya’nın başkenti Varşova’ya 70 yıl önce sözünü verdiği metronun ikinci etabını bir Türk firması inşa etti. Ankaralı Gülermak A.Ş firması tarafından inşa edilen 7 kilometrelik metronun 600 metrelik kısmı nehrin tabanının altından geçirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve DEİK Başkanı Ömer Cihat Vardan; önceki gün açılışın yaptıkları Varşova Metrosunun 2. Etabı test sürüşünü yaptı.


TÜRK MÜTEAHHİTLİĞİ ADINA ÖRNEK BİR PROJE

DEİK Başkanlığında Türkiye-Polonya İş Konseyi’nin düzenlediği akşam yemeğine de katılan Bakan Zeybekci, Gülermak A. Ş’nin İtalyan ve Polonyalı ortaklarıyla birlikte konsorsiyum liderliğini üstlendiği Varşova Metrosu II. Etabının da Avrupa ülkelerinde Türk müteahhitlik örneği açısından önemli bir proje olduğunu vurguladı. 


DÜNYA EKSENİ AVRUPA’NIN DOĞUSUNA KAYIYOR

Dünyanın ekonomik eksenin geçmişte Avrupa ile...