16 / 05 / 2024

Vasiyet alacaklıları tarafından mirasın kazanılması

Vasiyet alacaklıları tarafından mirasın kazanılması

Türk Medeni Kanununa göre mirasın kazanılması halleri, mirasçılar tarafından mirasın kazanılması; vasiyet alacaklıları tarafından mirasın kazanılması,alacaklıların durumu ve tenkis ile geri isteme olmak üzere dört farklı hususta şekilleniyor...

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

EYT'lileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlar sil baştan değişti! Yeni rakamlar gün yüzüne çıktı! Hemen bakın!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından takip ediliyor. EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. EYT'lilerin maaşları sil bvaştan değilti.  Yeni rakamlar gün yüzüne çıktı! Hemen bakın!

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala insanlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile beraber pide fiyatlarına büyük zam geleceği düşünülüyor.

Akbank'tan son dakika açıklaması geldi... İşte Akbank tarafından yapılan açıklama

Akbank tarafından nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlar hakkında açıklama yapıldı. İşte Akbank tarafından nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlarla ilgili yapılan açıklama...

Perakendede büyük kriz! 80 AVM bankalar tarafından yaşatılmaya çalışılıyor!

Borçlarının yüzde 88’i döviz bazlı olan alışveriş merkezlerinin 80’inin bankaların elinde olduğu ve bankalar tarafından yaşatılmaya çalışıldığı açıklandı.

9'uncu imar affına Şehir Plancıları Odası'ndan tepki! İmar barışında son durum!

Büyük Birlik Partisi  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici, İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu ve imar affı yeniden gündeme geldi. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından, imar affı teklifi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatları 72 saat sonra bu kadar olacak! Resmen rakam açıklandı! Yatırımcıların gözleri yuvalarından fırladı

Altın fiyatları son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Analistler altın için 72 saat yani 3 gün gün sonrasını işaret etti ve altın fiyatlarının ilerleyen günlerde ne kadar olacağını açıkladı.

Tüm gözler TOKİ konutlarında! İşte Erdoğan tarafından açıklanacak dev konut projesinin ayrıntıları

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanacak. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının amaçlandığı proje ile  artan konut fiyatlarının ve kiraların da önüne geçmesi bekleniyor. 

Şehir Plancıları Odası'ndan Trabzon Şehir Hastanesi için dava!

Trabzon'da inşaatı devam eden şehir hastanesi, Şehir Plancılar Odası Şube Başkanı Ercan Şen tarafından dava edildi. 

Yeşil GYO'nun iflas davaları Kasım'da başlayacak!

Yeşil GYO'ya ilişkin son dönemlerde doğrudan alacaklıları tarafından peş peşe iflas davaları açılıyor. Bakırköy 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi ve Bakırköy 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan davalar, Kasım'da görülecek.

Çinli emlak devi Evergrande’nin alacaklıları ödeme sürelerini uzatacak!

Çinli emlak devi Evergrande’nin hisseleri şirketin borçlarında temerrüte düşeceği endişeleriyle 11 senenin en düşük seviyesine düşerken ana alacaklılarından biri krediler için zarar karşılığı ayırdı. Bazı alacaklılarsa şirkete borçları geri ödemesi için ek zaman tanımayı planlıyor. 

Vasiyet alacaklıları tarafından mirasın kazanılması Haberi

Vasiyet alacaklıları tarafından mirasın kazanılması

Mirasın kazanılması halleri!

Mirasın kazanılması halleri, mirasçılar tarafından; vasiyet alacaklıları tarafından; alacaklıların durumu ve tenkis ile geri isteme olmak üzere dört şekilde karşımıza çıkıyor. Mirasçılar tarafından mirasın kazanılmasında; mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanır.


Vasiyet alacaklıları tarafından mirasın kazanılması durumunda; Vasiyet alacaklısı, vasiyeti yerine getirme görevlisi varsa ona; yoksa yasal veya atanmış mirasçılara karşı kişisel bir istem hakkına sahip oluyor.


Mirası kayıtsız şartsız kabul eden mirasçıların alacaklıları ile mirasbırakanın alacaklıları aynı haklara sahip oluyor. Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan mirasın kazanılması halleri ile ilgili yasal hükümler aşağıda sıralanıyor:


Kazanma

I. Mirasçılar tarafından 

Madde 599- Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar.Kanunda öngörülen ayrık durumlar saklı kalmak üzere mirasçılar, mirasbırakanın aynî haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını,...