18 / 05 / 2024

Vasiyet alacaklısı kime denir

Vasiyet alacaklısı kime denir

Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyet alacaklısı kimdir?

İnşaat devi iflas etti! Mahkeme alacaklılara çağrı yaptı: 30 gün içinde...

Bursa İflas Müdürlüğü, Bursa'da ve yurt dışında projeler hayata geçiren Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasının resmen açıldığı duyurdu ve alacaklılara süre vererek çağrı yaptı. İşte detaylar...

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Mirasta kimsenin bilmediği o detay: intikal edilen miras kime geçer?

Miras konuları hukuki boyutları olan karmaşık süreçleri içerir. Reddedilen mirasın da kime geçtiğini bilmek bazı durumlarda faydalıdır. Peki reddedilen miras kime geçer ve bu süreçte ne yapmak gerekir? İşte reddedilen miras hakkında bilinmesi gereken o önemli detaya dikkat…

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

TOKİ kime çıkar?

TOKİ’den konut almak isteyenlerin gündeminde sosyal konut projeleri yer almaktadır. Bu süreçte de TOKİ her evden kaç kişi başvurabilir, TOKİ kime çıkar? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Otoparklarda sorumluluk kime ait?

Otomobil sahipleri yüz binlerce liralık araçlarını bazen kısa süreli bazen de uzun süreli olarak otoparklara bırakıyor. Peki otoparklarda meydana gelen hırsızlık ve maddi hasar gibi olumsuz durumlarda sorumluluk kime ait? İşte detaylar...

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

BDDK'dan bankalara kime ne için kredi verdiğinize dikkat edin uyarısı

Türk lirasında oluşan dalgalı seyir bazı firmaların fırsattan istifade ederek TL'de yurt dışı ve yurt içi faiz farklarından arbitraj geliri elde etmek için girişimlerde bulunmasına neden oldu. BDDK, söz konusu firmalar hakkında bankaları uyardı

Ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Ölünceye kadar bakma akdi yapan taraflar ya da bakım alacaklısının mirasçıları sözleşmenin hangi durumlarda bozulabileceğini merak ediyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart'ta!

İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hâkim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart tarihinde saat 15:00'te yapılacak. 

Çatı kime aittir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılmayacağını kaleme aldı. Peki çatı kime aittir?

Çinli emlak devi Evergrande’nin alacaklıları ödeme sürelerini uzatacak!

Çinli emlak devi Evergrande’nin hisseleri şirketin borçlarında temerrüte düşeceği endişeleriyle 11 senenin en düşük seviyesine düşerken ana alacaklılarından biri krediler için zarar karşılığı ayırdı. Bazı alacaklılarsa şirkete borçları geri ödemesi için ek zaman tanımayı planlıyor. 

Vasiyet alacaklısı kime denir Haberi

Vasiyet alacaklısı kime denir

Vasiyet alacaklısı kimdir?

Medeni Kanun gereğince mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor.


Bu mirasçılardan hiç biri yoksa, mirasbırakan mirasının tamamında tasarruf edebiliyor.


Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor.


Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor. Peki, vasiyet kime kalabilir? Vasiyet alacaklısı kimdir?


Vasiyet alacaklısı olma koşulları:

MADDE 581.- Vasiyet alacaklısı olabilmek için mirasbırakanın ölümü anında mirasa ehil olarak sağ olmak şarttır.


Vasiyet alacaklısı mirasbırakandan önce ölmüş ise, tasarruftan aksi anlaşılmadıkça, vasiyeti yerine getirme yükümlülüğü, vasiyet yükümlüsünün yararına  ortadan kalkar.



Miras kalınca yapılması gerekenler!



Işıl Seren...