11 / 05 / 2024

vasiyet görevlisinin sorumlulukları

vasiyet görevlisinin sorumlulukları

Vasiyet işlemleri yapılırken belirli kuralların yerine getirilmesi gerekiyor.Bunlardan bir tanesi de vasiyet işlemi gerçekleştirilirken atanan vasiyet görevlilerdir.Peki,vasiyeti yerine getirme görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Vasiyeti yerine getirme görevlisi kimdir?

Vasiyet işlemi gerçekleştirilirken yerine getirilmesi gereken kanunla da sınırlandırılmış belirli kurallar vardır.Bu vasiyet işlemi gerçekleştirilirken de bir görevli bulunması gerekiyor.Peki,vasiyeti yerine getirme görevlisi kimdir?

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisinin aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı belirtildi.

Koronavirüs salgını site yönetimlerinin önemini ve sorumluluklarını artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında birçok kişi evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdi. Bu durum site yönetim şirketinin görev ve sorumluluklarını da oldukça artırdı. 

Ümraniye'de 2 kişinin öldüğü göçük davasında 9 sanığa ceza!

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da olduğu caddede yaşanan göçük sonucu 2 güvenlik görevlisinin ölümüyle ilgili yargılanan 16 sanıktan 9'u, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Apartman görevlisinin maaşı nasıl hesaplanır?

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça rtak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlüdür.

Kemal Kılıçdaroğlu: Konut politikasının değişmesi lazım!

Apartman görevlileriyle video konferansla görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, konut politikasının değişmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Apartman görevlisinin insani şartlarda oturabileceği bir dairenin ona tahsis edilmesi lazım'' dedi.

Apartmana kesilen cezayı kim öder? 

Posta yazarı Tamer Heper, Binamızdaki apartman görevlisinin aylıkları ve sigorta primleri için aidat toplanıyor. Ancak yönetici çalışanın sigorta primlerini ödememiş. Bu durum ortaya çıkınca incelemeye alındık. Şimdi para cezası bekliyoruz. Peki bu cezayı kim ödeyecek?' sorusunu yanıtladı.

Apartman kazan dairesi yabancıya kiralanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kömürlü kazan dairesi ve apartman görevlisinin ikâmetgâhı olarak tahsis edilmiş alanın belediyeden ‘bağımsız bölüm’ ruhsatı almadan yabancılara kiralanmasının hukuki sakıncaları ve yaptırımları var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Apartman görevlisinin primi devletten!

Geçtiğimiz Mart ayında resmen başlayan kolay işverenlik uygulaması, 100 bine yakın iş yerinin ve apartman görevlisini mutlu etti. İlave istihdam teşviğinden faydalanan işverenlere, prim ve vergi desteği yıl sonuna kadar sürecek.

2020'de apartman görevlisinin maaşı ne kadar olacak?

Yılbaşı ile birlikte asgari ücrete zam  geldi. Asgari ücretle çalışan apartman görevlisinin eline yeni asgari ücrete göre kaç lira geçecek? 

Değer artış kazancı beyannamesi için son gün 25 Mart! 

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında bulunuyor. Vergi mükelleflerinin vergi ödemeden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün 25 Mart... 

Ümraniye'de metro inşaatı yakınında göçük: 2 kişi öldü!

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da yer aldığı caddede göçük meydana geldi. Çevredeki bir siteye ait olan güvenlik kulübesinin de göçükte kalması sebebiyle arama kurtarma çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarında göçük altında kalan 2 güvenlik görevlisinin cansız bedenine ulaşıldı.

vasiyet görevlisinin sorumlulukları Haberi

vasiyet görevlisinin sorumlulukları

Vasiyeti yerine getirme görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Medeni Kanunun 550.maddesinde yer alan hükme göre mirasbırakan, vasiyetnameyle bir veya birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor.Vasiyeti yerine getirme görevlisinin, göreve başladığı sırada fiil ehliyetine sahip olması gerekiyor.


Vasiyeti yerine getirme görevlisine sulh hâkimi tarafından bu görevi bildiriliyor; bildirim tarihinden başlayarak onbeş gün içinde kabul edilmediği sulh hâkimine bildirilmezse, görev kabul edilmiş sayılıyor.Vasiyeti yerine getirme görevlisi hizmetinin karşılığında uygun bir ücret isteyebiliyor.


Kanunda yer alan başka bir madde de atama görevlisinin görevlerinden bahsediliyor.Göreve başladıktan sonra gecikmeksizin terekedeki malların, hakların ve borçların listesini düzenliyor. Liste düzenlenirken olanak varsa mirasçılar hazır bulunduruluyor.


Terekeyi yönetiyor ve yönetimin gerektirdiği ölçüde tereke mallarının zilyetliğinin kendisine devrini istiyor.Tereke alacaklarını tahsil eder, borçlarını ödüyor.Vasiyetleri yerine getiriyor.Terekenin paylaşılması için plân hazırlıyor.Tereke ile ilgili dava...