06 / 05 / 2024

vasiyet kime verilir

vasiyet kime verilir

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet kimlere bırakılır? Vasiyeti kim saklar?

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

SGK’dan çok kritik bir duyuru geldi! Karşılıksız verilen bu parayı hemen almanız istendi!

Halk arasında çeyiz parası olarak adlandırılan evlilik ödeneğine ilişkin daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için araştırmalar yapılıyor. Peki, çeyiz parası nedir, kime verilir, ne kadar ödenir? Detaylar haberimizde...

5 soruda vasiyet ile miras nasıl bırakılır?

Miras sahibinin, ölümünden sonra mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteren belge vasiyet oluyor. Peki, vasiyet ile miras nasıl bırakılır? İşte yanıtı..

El yazılı vasiyetname nereye verilir?

El yazılı vasiyetnamelerde, vasiyetçi bütün vasiyetnameyi başından sonuna kadar kendi el yazısıyla yazması gerekiyor. Peki, el yazılı vasiyetname nereye verilir?

Miras kalan tarla kime verilir?

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma Kanunu gereğince, tarım arazileri miras yolu ile bölünemiyor. Miras kalan tarlanın mülkiyetinin devredilmesi gerekiyor. Bu durumda miras kalan tarla kime devredilir?

Ev alırken ne kadar kapora verilir?

Kapora, genelde emlakçı ile çalışıldığı zaman, alıcıdan talep ediliyor. Peki, ev alırken ne kadar kapora verilir? Kapora kime verilir? Emlakçıya mı ev sahibine mi?

Vasiyetname kime teslim edilir?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Mirasbırakan kimselerin, ölüme bağlı tasarruf işlemleri arasında vasiyet de yer alıyor. Peki, vasiyetname kime teslim edilir?

Sözlü vasiyetname nereye verilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabilir. Peki, sözlü vasiyetname nereye verilir?

İpotek fek yazısı kime verilir?

Konut kredisi kullanılan bankaya olan kredi borcunun ödenmesi halinde ipotek kaldırılarak ev şahıs adına tescil ediliyor. Bunun için de fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı nedir? İpotek fek yazısı kime verilir?

Gayrimenkul değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında, değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Ev kira beyannamesi ne zaman verilir?

Beyana dayalı vergi olan kira gelir vergisi için istisna bedeli belirleniyor. İstisnadan yüksek geliri olanların beyanı belli bir süre içerisinde vermesi gerekiyor. Peki, ev kira beyannamesi ne zaman verilir?

Kira geliri hangi vergi dairesine verilir?

Kira gelir vergisi için öncelikle istisna bedelinden yüksek miktarda gelir elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 1 - 25 Mart 2015 tarihleri arasında kira geliri hangi vergi dairesine verilir?

Tapu beyannamesi nereye verilir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Peki, yeni malik ne zaman beyan verir? Tapu beyannamesi nereye verilir?

Tapu beyannamesi nasıl verilir?

Tapu beyannamesi, gayrimenkulün mülkiyet hakkı alındığı zaman belediyeye veriliyor. Beyannamenin taşınmaz mala sahip olunan yıl sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Peki, tapu beyannamesi nasıl verilir? İşte yanıtı..

vasiyet kime verilir Haberi

vasiyet kime verilir

Vasiyet kimlere bırakılır?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Medeni Kanun gereğince vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


1. Resmî vasiyetname

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir. Resmî vasiyetnameyi düzenleyen memur, vasiyetnamenin aslını saklamakla yükümlüdür.


2. El yazılı vasiyetname

El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış ve imzalanmış olması zorunludur.

El yazılı vasiyetname, saklanmak üzere açık veya kapalı olarak notere, sulh hâkimine veya yetkili memura bırakılabilir.


3. Sözlü vasiyet

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü...