08 / 07 / 2024

vasiyet tenfiz

vasiyet tenfiz

Kişiler vasiyetname ile, öldükten sonra sahip olduğu malların kime bırakmak istediğini belirtebiliyor. Vasiyetnamenin varlığı halinde mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor. Peki, vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

Miras hakkında bilmeniz gerekenler! Miras paylaşımında vasiyet işi bozuyor...

Miras paylaşımları aileler çok büyük bir sorunlar yaratabiliyor. Babasından kalan mirastan bir şekilde az pay alanlar yasal haklarını arıyorlar. İşte haberin ayrıntıları... 

Vasi atanan kişi vasiyetname hazırlayabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasi tarafından vasiyet name hazırlanıp hazırlanamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Vasiyetle miras davaları yüzde 50 azalabilir!

Ülkemizde çok sayıda insan vasiyet yazmaktan hoşlanmıyor. Uzmanlar ise vasiyet hazırlamanın dava yükünü büyük ölçüde azalttığını dile getiriyor. Peki, vasiyet yazmak neden önemli? Hangi durumlarda mirastan mahrum kalınır? İşte detaylar...

Vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı?

Vasiyet ile üzerinde malları bulunan kişiler vefat etmesinin ardından mallarının kime kalacağını kayıt altına alıyor. Peki vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı? İşte tüm merak edilenler...

Meltem Miraloğlu'na eşinden yüklü miras!

Geçtiğimiz sene Amerika'da kendisinden büyük iş insanıyla evlenen Meltem Miraloğlu'ndan bir süredir haber alınamıyordu. Miraloğlu vasiyet anlaşması ile eşine geri oldu. 

Seyfi Dursunoğlu'nun yeğenlerinden vasiyet itirazı!

2020'nin Temmuz ayında hayatını kaybeden Huysuz Virjin lakaplı Seyfi Dursunoğlu, vasiyetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri vasiyete itiraz etti. 

Vasiyetname bozulabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Tekfen Holding'ten Libya Projesi davasıyla ilgili açıklama! 

Tekfen İnşaat, Libya Projesi için açılan davada bir tenfiz süreci başlatılmadı...

Otelini LÖSEV’e miras bıraktı, iyileşince bağışa çevirdi!

Kansere yakalanan Memduh Hacıibrahimoğlu vasiyet yazıp Bodrum’daki otelini LÖSEV’e bıraktı. Hacıibrahimoğlu, iyileşince vasiyetini bağışa çevirdi.

Kardeşler mirastan çıkarılabilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kardeşlerimi mirasımdan men etmek ve tüm mallarımın eşime kalmasını istiyorum. Noterden vasiyet yapsam olur mu? Vasiyette bankadaki ve tapudaki mallarımı ayrı ayrı belirtmem gerekli mi?' sorusunu yanıtladı.

Aretha Franklin'in mirası oğullarını karşı karşıya getirebilir!

16 Ağustos 2018'de hayatını kaybeden Aretha Franklin'in ikisi 2010'da ve biri 2014'te yazılmış üç vasiyet bıraktığı açıklandı. Franklin'in kendi el yazısıyla yazdığı vasiyetlerde bazı küçük kısımların anlaşılmaz olduğu söylendi.

8 soruda vasiyet nasıl hazırlanır?

Vasiyet, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırlanıyor. Peki, vasiyet nasıl hazırlanır? Vasiyetname şekilleri nelerdir?

5 soruda vasiyet ile miras nasıl bırakılır?

Miras sahibinin, ölümünden sonra mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteren belge vasiyet oluyor. Peki, vasiyet ile miras nasıl bırakılır? İşte yanıtı..

vasiyet tenfiz Haberi

vasiyet tenfiz

Vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

Kişiler, vasiyetname yolu ile ölümünden sonra mallarının nasıl yönetilmesi gerektiğini isteyebiliyor. Medeni Kanun gereğince bir kimsenin vasiyetname yapabilmesi için 15 yaşını bitirmiş olması ve ayırt etme gücüne sahip olması gerekiyor. 


Vasiyet bırakan kimsenin ölümünden sonra, mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor.


Vasiyetnameyi düzenleyen ve saklayan daire veya saklamayı kabullenen ya da ölenin evrakı arasında bulan herkes sulh hakimine vermekle yükümlü oluyor. 


Yine Medeni Kanun gereğince; Sulh hakimine verildiği günden itibaren en geç bir ay içinde, vasiyetnamenin sulh mahkemesince açılması gerekiyor. Bunun için vasiyetnamenin açılacağı gün mirasçılara ve diğer ilgililere tebligat çıkarılarak davet ediliyor. Davete rağmen hiç kimse gelmemiş olsa bile vasiyetname açılıyor. 


Sulh hakimi vasiyetnameyi açıp okur ve durumu tespit eden bir tutanak düzenlenir. Hakim, katip ve hazır...