02 / 05 / 2024

vasiyet yazmak

vasiyet yazmak

Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl yapılır? El yazılı vasiyetnamede neler yazılır? İşte yazılı vasiyetname örneği..

Miras hakkında bilmeniz gerekenler! Miras paylaşımında vasiyet işi bozuyor...

Miras paylaşımları aileler çok büyük bir sorunlar yaratabiliyor. Babasından kalan mirastan bir şekilde az pay alanlar yasal haklarını arıyorlar. İşte haberin ayrıntıları... 

Vasi atanan kişi vasiyetname hazırlayabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasi tarafından vasiyet name hazırlanıp hazırlanamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Vasiyetle miras davaları yüzde 50 azalabilir!

Ülkemizde çok sayıda insan vasiyet yazmaktan hoşlanmıyor. Uzmanlar ise vasiyet hazırlamanın dava yükünü büyük ölçüde azalttığını dile getiriyor. Peki, vasiyet yazmak neden önemli? Hangi durumlarda mirastan mahrum kalınır? İşte detaylar...

Vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı?

Vasiyet ile üzerinde malları bulunan kişiler vefat etmesinin ardından mallarının kime kalacağını kayıt altına alıyor. Peki vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı? İşte tüm merak edilenler...

Meltem Miraloğlu'na eşinden yüklü miras!

Geçtiğimiz sene Amerika'da kendisinden büyük iş insanıyla evlenen Meltem Miraloğlu'ndan bir süredir haber alınamıyordu. Miraloğlu vasiyet anlaşması ile eşine geri oldu. 

Seyfi Dursunoğlu'nun yeğenlerinden vasiyet itirazı!

2020'nin Temmuz ayında hayatını kaybeden Huysuz Virjin lakaplı Seyfi Dursunoğlu, vasiyetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri vasiyete itiraz etti. 

Konut sektörü 2021'nin ikinci yarısında iyileşecek!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Timur, "2021 yılının özellikle ikinci yarıdan itibaren iyi geçeceği kanaatindeyim. Biz konut üreticileri de taahhüt şirketleri ve ihracatçı şirketlerimiz gibi hikaye yazmak zorundayız" dedi.

Vasiyetname bozulabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Dumankaya davasında MASAK raporu bilirkişiye havale edildi!

Dumankaya davasında Mahkeme heyeti MASAK raporunu bilirkişiye havale etti. Mağdurlar toplanarak son çarelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazmak olduğunu ifade ettiler.

Eskişehir'de Kanal İstanbul için 5 bin imza toplandı!

Kanal İstanbul'a itiraz dilekçesi yazmak isteyen vatandaşlar, soğuğa ve yağmura rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne akın etti. Kanal İstanbul projesine yapılacak itirazların süresi bugün sona eriyor.  

Otelini LÖSEV’e miras bıraktı, iyileşince bağışa çevirdi!

Kansere yakalanan Memduh Hacıibrahimoğlu vasiyet yazıp Bodrum’daki otelini LÖSEV’e bıraktı. Hacıibrahimoğlu, iyileşince vasiyetini bağışa çevirdi.

Kardeşler mirastan çıkarılabilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kardeşlerimi mirasımdan men etmek ve tüm mallarımın eşime kalmasını istiyorum. Noterden vasiyet yapsam olur mu? Vasiyette bankadaki ve tapudaki mallarımı ayrı ayrı belirtmem gerekli mi?' sorusunu yanıtladı.

Aretha Franklin'in mirası oğullarını karşı karşıya getirebilir!

16 Ağustos 2018'de hayatını kaybeden Aretha Franklin'in ikisi 2010'da ve biri 2014'te yazılmış üç vasiyet bıraktığı açıklandı. Franklin'in kendi el yazısıyla yazdığı vasiyetlerde bazı küçük kısımların anlaşılmaz olduğu söylendi.

vasiyet yazmak Haberi

vasiyet yazmak

Yazılı vasiyetname örneği!

Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl yapılır? El yazılı vasiyetnamede neler yazılır?


El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış ve imzalanmış olması zorunludur.


El yazılı vasiyetname, saklanmak üzere açık veya kapalı olarak notere, sulh hâkimine veya yetkili memura bırakılabilir. Yazılı vasiyetname örneği şu şekilde;


El yazılı vasiyetname örneği


(T.M.K.502,514,531-537,542, N.K.60,69,72,78,80,84-89,94) 


…………yılı…………ayının…………günü…./……/…… Aşağıda mühür ve imzası bulunan ben ……………Noteri …………………………, …………………adresindeki dairemde görev yaparken yanıma gelen ve gösterdiği ………….. verilmiş ………..gün,……….kayıt ve .............. seri numaralı, fotoğraflı …………..göre ………… ili, ………… ilçesi, ………….mahallesi/köyü nüfusuna ……… cilt, …… aile sıra, …… sıra numaralarında kayıtlı olup, baba adı ………., ana adı ………… doğum tarihi …………....