12 / 05 / 2024

vasiyet yerine getirilirken kim görev alır

vasiyet yerine getirilirken kim görev alır

Vasiyet işlemi gerçekleştirilirken yerine getirilmesi gereken kanunla da sınırlandırılmış belirli kurallar vardır.Bu vasiyet işlemi gerçekleştirilirken de bir görevli bulunması gerekiyor.Peki,vasiyeti yerine getirme görevlisi kimdir?

İşte Türkiye'nin 12 mega ulaşım projesi!

Seçim vaatleri ve yapısal reformlar teker teker yerine getirilirken bir diğer yandan da yaklaşık 140 milyar dolarlık 21 mega projenin tamamlanması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atanır mı?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Mirasbırakan, bir vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, virden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atanır mı?

Vasiyeti yerine getirme görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Vasiyet işlemleri yapılırken belirli kuralların yerine getirilmesi gerekiyor.Bunlardan bir tanesi de vasiyet işlemi gerçekleştirilirken atanan vasiyet görevlilerdir.Peki,vasiyeti yerine getirme görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Ölen bir kişinin vasiyeti üzerine vasiyet işlemleri gerçekleştirilirken bazı kuralların esas alınması gerekiyor.Aynı zamanda bu işlem gerçekleştirilirken bir görevli bulunması gerekiyor.Peki,vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Vasiyeti yerine getirme görevlisi kimdir?

Vasiyet işlemi gerçekleştirilirken yerine getirilmesi gereken kanunla da sınırlandırılmış belirli kurallar vardır.Bu vasiyet işlemi gerçekleştirilirken de bir görevli bulunması gerekiyor.Peki,vasiyeti yerine getirme görevlisi kimdir?

Vasiyeti yerine getirme görevlisinin görevi ne zaman biter?

Mirasbırakan, miras paylaşımının nasıl yapılmasına dair isteklerini vasiyetname ile belirtebiliyor. Vasiyet bırakan kimseler, aynı zamanda vasiyeti yerine getirmesi için bir görevli de atayabiliyor. Peki, vasiyeti yerine getirme görevlisinin görevi ne zam

Sözleşmenin yerine getirilmemesi nedeniyle fesih!

Tüketici Kanunu gereğince, bir malın ya da hizmetin sözleşmede belirtilen sürede teslim edilmemesi/yapılmaması gibi durumlar "ayıplı mal/ayıplı hizmet" olarak değerlendiriliyor. Peki, sözleşmenin yerine getirilmemesi nedeniyle fesih mümkün mü? Sözleşme na

İzmir'de 8 katlı YKB yerine 5 yıldızlı otel!

İzmir Gümrük'teki sekiz katlı eski Yapı Kredi Bankası binasının yıkımına başlandı. Yıkımın 2 haftada bitirilmesi planlanıyor. Mustafa Cümbüşlüoğlu’nun aldığı binanın yerine 5 yıldızlı otel yapılacak.

Sözlü vasiyet geçerli mi?

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet, resmî şekilde veya miras bırakanın el yazısı ile yapılabiliyor. Peki, sözlü vasiyet geçerli mi?Sözlü vasiyet geçerlilik şartları nelerdir?

Karşıyaka Şehir Kulübü yeni yerine taşındı!

Karşıyaka Şehir Kulübü yeni yerine taşındı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyakamız için düşünce ve proje üretecek olan Şehir Kulübü üyelerinin tecrübelerinden faydalanacağız" dedi...

Derince 60 Evler'deki balon sahanın yerine yüzme havuzu geliyor!

Derince Belediye Ekim ayı meclis toplantısı yenilenen meclis salonunda yapıldı. Mecliste konuşan başkan Ali Haydar Bulut, 60 Evler'deki balon sahanın yerine yüzme havuzu yapacaklarını duyurdu..

Resmi vasiyet nasıl açılır?

Resmi vasiyet; iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenen vasiyetname olarak karşımıza çıkıyor. Resmi memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor. Peki, resmi vasiyet nasıl açılır?

Vasiyet nasıl yazılır?

Kişinin vefatından önce mal varlığının kimlere teslim edileceği, verileceğine vasiyet deniyor. Bunun resmi olarak kaleme alınmış hali ise vasiyetname olarak ifade ediliyor. Peki, vasiyet nasıl yazılır?

vasiyet yerine getirilirken kim görev alır Haberi

vasiyet yerine getirilirken kim görev alır

Vasiyeti yerine getirme görevlisi kimdir?

Medeni kanunda da belirtilen hükümlere göre mirasbırakan, vasiyetnameyle bir veya birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor.


Vasiyeti yerine getirme görevlisinin, göreve başladığı sırada fiil ehliyetine sahip olması gerekiyor.Vasiyeti yerine getirme görevlisine sulh hâkimi tarafından bu görevi bildiriliyor ve bildirim tarihinden başlayarak onbeş gün içinde kabul edilmediği sulh hâkimine bildirilmezse, görev kabul edilmiş sayılıyor.


Vasiyeti yerine getirme görevlisi hizmetinin karşılığında uygun bir ücret isteyebiliyor.


Birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisinin atanmış olması hâlinde, tasarruftan veya işin niteliğinden aksi anlaşılmadıkça görevi birlikte yürütüyorlar.Bunlardan biri görevi kabul etmez veya edemez ya da herhangi bir sebeple görevi sona ererse, mirasbırakanın tasarrufundan aksi anlaşılmadıkça diğerleri göreve devam ediyor.


Mirasbırakan, tasarrufunda aksini öngörmüş veya sınırlı bir görev vermiş olmadıkça vasiyeti yerine getirme görevlisi, mirasbırakanın...