10 / 05 / 2024

Vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır

Vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır

Ölen bir kişinin vasiyeti üzerine vasiyet işlemleri gerçekleştirilirken bazı kuralların esas alınması gerekiyor.Aynı zamanda bu işlem gerçekleştirilirken bir görevli bulunması gerekiyor.Peki,vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Konut kredisi ekspertizi nedir? Nasıl yapılır?

Özel ve kamu bankalarından konut kredisi almak isteyenler bankaların istediği bazı şartları yerine getirmek zorunda. Peki, Konut kredisi ekspertizi nedir? Nasıl yapılır? İşte detaylar...

SGK resmen duyurdu! Emeklilik hayalleriniz suya düşebilir! Hemen hizmet dökümünüze bakın!

Emeklilik hakkı kazanmak için gün, prim ve yıl koşullarını yerine getirmek önemli. Fakat hizmet dökümünüzde yer alan bazı harf kodlamaları da emekliliğinizi etkileyebilir. Özellikle "S," "Ş," ve "K" gibi harfler, emeklilik müracaatınızın iptal edilmesine veya ertelenmesine neden olabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Kardemir'e 600 işçi alımları başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işe alım müjdesini yerine getirmek için düğmeye bastı. Kardemir'e 600 işçi alımları başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurbanlık fiyatları araştırılmaya başlandı. Diyanet vekaletle kurban kesim tutarını açıkladı. Dini görevlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, bu yılın kurbanlık fiyatlarını araştırıyor.

ABD borç krizine girdi! 5 Haziran dönüm noktası!

​​​​​​​ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 5 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda hazinenin yükümlülüklerini yerine getirmek için kaynaklarının yetersiz kalacağının öngörüldüğünü belirtti. Yellen, Kongre'nin en kısa sürede harekete geçmesini talep etti.

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Dana, koyun ve koç fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurbanlık fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Dini vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaşın kaç TL olduğunu sorguluyor. İşte kurbanlık fiyatları...

Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Kurban Bayramı'nın yaklaşılması ile beraber fiyat araştırmaları yapılmaya başlandı. Kurban Bayramı’nda dini vazifesinin yerine getirmek isteyen yurttaş, büyükbaş ve küçükbaşın ne kadar olduğunu arama motorlarında sorguluyor. Peki, kurbanlık fiyatları belli oldu? İşte detaylar...

İşte ihtiyaç kredisi almak isteyenlere tüyolar! Düşük faizli kredi alabilmenin yolları neler?

Yaz aylarında evlenmeyi düşünenler veya evlilik hazırlığında olanlar masraflarını karşılayabilmek için kredi arayışına girdi. Düşük faizli kredi kullanabilmek için ise bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. İşte, encazip.com ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünlere yönelik çeşitli tüyolar verdi.

Yaşlılık aylığını 65 yaş üzeri herkes alabiliyor mu?  2023 yılında kaç TL oldu?

Yaş şartı bulunan yaşlılık aylığını almak için bir dizi başka şartı daha yerine getirmek yeterli oluyor. Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla yaptığı bir dizi ödemeden biri olan yaşlılık maaşı ya da diğer adıyla 65 yaş aylığı, şartları yerine getiren herkese düzenli olarak öde

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

Yaşlılık aylığı almak için 65 yaşın üzerinde olmak ve belirlenen diğer şartları yerine getirmek gerekiyor. 2023 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından başka kalemlere de yapılan iyileştirmelerle birlikte yaşlılık aylığı da artık zamlı olarak ödenecek. Peki kimler yaşlılık ayl

Ev hanımlarına müjde! Çalışmadan emekli olabilirsiniz! Ev Hanımları Nasıl Emekli Olur?

Sosyal güvence olarak en önemli öğelerin başında gelen emeklilik, yaşlılıkta rahat edebilmek için tüm çalışanların faydalandığı bir hak. Emekli olabilmek için ise bazı kuralları yerine getirmek gerekiyor. Peki ev hanımlarının emekli olabilme fırsatları var mı? Ev hanımları emekli olabilir mi? İşte

İl il kurbanlık fiyatları! Kurbanlık fiyatlarında son durum ne? 2022 kurban fiyatları ne kadar?

2022 Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurbanlık fiyatlarındaki son durumu öğrenmek istiyor. İşte merak edilen o detaylar!

Yavuz Öztürk, vekaleten Halk GYO Proje Geliştirme ve Uygulama Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı!

Halk GYO Yönetim Kurulu tarafından, Proje Geliştirme ve Uygulama Genel Müdür Yardımcılığı yetki ve görevlerini yerine getirmek üzere, Proje Uygulama Müdürü Yavuz Öztürk'ün Genel Müdür Yardımcılığı makamına vekaleten atanmasına karar verildi. 

Vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır Haberi

Vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır
Vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Medeni kanunda da belirtildiği gibi mirasbırakan, vasiyetnameyle bir veya birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor.Vasiyeti yerine getirme görevlisinin, göreve başladığı sırada fiil ehliyetine sahip olması gerekiyor.


Vasiyeti yerine getirme görevlisine sulh hâkimi tarafından bu görevi bildiriliyor; bildirim tarihinden başlayarak onbeş gün içinde kabul edilmediği sulh hâkimine bildirilmezse, görev kabul edilmiş sayılıyor.


Medeni kanuna göre vasiyeti yerine getirme görevlisinin görevleri şunlardır:

- Göreve başladıktan sonra gecikmeksizin terekedeki malların, hakların ve borçların listesini düzenler. Liste düzenlenirken olanak varsa mirasçılar hazır bulundurulur.

-Terekeyi yönetir ve yönetimin gerektirdiği ölçüde tereke mallarının zilyetliğinin kendisine devrini ister.

-Tereke alacaklarını tahsil eder, borçlarını öder.

-Vasiyetleri yerine getirir.

-Terekenin paylaşılması için plân hazırlar.

-Tereke ile ilgili dava ve takiplerde miras ortaklığını temsil eder. Mirasçılar tarafından açılmış davalardan görevi...