15 / 05 / 2024

vasiyetname ile mirasçı nasıl atanır

vasiyetname ile mirasçı nasıl atanır

Vasiyetname, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem oluyor. Peki, vasiyetname ile mirasçı nasıl atanabilir mi? İşte vasiyetname ile mirasçı atanması..

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras konusunda yaşanan bazı durumlarda pek de rastlanması çok zor olan durumlar ile karşılaşmak mümkün olabilmekte. Buna göre, miras bırakan vasiyetname ile mirasçılarından birisine miras bırakmayabiliyorlar. peki, bu durumda miras alamayan mirasçı ne yapabilir?

Hisseli Tapusu olanlar dikkat! Miraslar artık bu şekilde paylaştırılacak!

Miraslar için alınan karar kapsamında birçok kişinin ortak sorunu olan ve tapuda pay sisteminde değişikliğe gidilerek 81 kentte devreye sokulduğu kaydedildi. Türkiye genelinde mirasçılar için önemli bir adım atıldı. Bu düzenleme ile miras paylaşımında kurallar belirlenerek 81 ilde devrede.

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Tapu mirasçısı olduğumu nereden öğrenebilirim?

WebTapu platformu ile miras kaldığınız taşınmaz bilgilerine kolayca erişim sağlamak mümkündür. Ancak bu süreci tamamlamak için gerekli belgelere sahip olmanız önemlidir. Bu nedenle işlemlerinizi başlatmadan önce gerekli evrakları hazırlamış olmanızı öneririz.

Vasiyetname nedir? Şartları nelerdir?

Vasiyetname, miras meselelerinde usulüne göre yapılması gereken bir belgedir. Birçok farklı şekilde olan bu belgenin oluşturulması için tanıklar gerekir. Peki vasiyetname nedir, hangi şartlarda oluşturulur ve çeşitleri nelerdir? İşte vasiyetname ile ilgili önemli bilgiler...

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Miras, birine, ölen bir yakınından kalan mal mülktür. Miras yolu ile vatandaşlara konut, arsa ya da dükkan kalabilir. Bu mülklere dair vatandaşlar hangi işlemleri yapabilir? İşte detaylar!

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Veraset ilamı ücreti 2022 ne kadar?

Veraset ilamı, diğer bir ifade ile mirasçılık belgesi,, Türk Medeni Kanun’u Madde 598’de açıklanıyor. Peki, Veraset ilamı nasıl alınır? Veraset ilamı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Kişiye miras kalması durumunda kendisi ya da avukatı aracılığı ile miras işlemlerine başlanması gerekir. Peki, Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Vasiyetname ile miras nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sahip olunan evin miras olarak bırakma yolunu kaleme aldı.

İntikal işlemlerinde pay belirsizliği ortadan kalkıyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "5831 sayılı Kanuna ilave edilen madde ile miras ortaklığından doğan elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete dönüştürülmesi kolaylaştı" şeklinde konuştu.

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra miras dağılımı veraset ilamı ile gösteriliyor. Peki veraset ilamı nasıl hazırlanıyor? İşte veraset ilamı için gerekli belgeler 2021...

vasiyetname ile mirasçı nasıl atanır Haberi

vasiyetname ile mirasçı nasıl atanır

Vasiyetname ile mirasçı atanması!

Vasiyetname, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak nitelendiriliyor.


Vasiyette bulunan kişi, yani vasiyetçi bir vasiyetname hazırlayarak, ölümünden sonra yapılmasını istediklerini el yazısıyla, resmi ya da sözlü olarak bildirebiliyor. 


Medeni Kanun gereğince mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor. Mirasbırakanın üzerinde tasarruf etmediği kısım yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, Vasiyetname ile mirasçı nasıl atanır?


Vasiyetname ile mirasçı atama..


C. Mirasçı atama

MADDE 516.- Mirasbırakan, mirasının tamamı veya belli bir oranı için bir veya birden çok kişiyi mirasçı atayabilir.

Bir kişinin, mirasın tamamını veya belli bir oranını almasını içeren her tasarruf, mirasçı atanması sayılır. 


D. Belirli  mal bırakma

I. Konusu

MADDE 517.- Mirasbırakan, bir kimseye onu mirasçı atamaksızın belirli bir...