30 / 04 / 2024

Vasiyetname iptal edilebilir mi

Vasiyetname iptal edilebilir mi

Vasiyetname miras bırakanın resmi yazısı,el yazısı yada vasiyetnameyi sözlü olarak gerçekleştirmesiyle yapılabiliyor.Peki, vasiyetname iptal edilebilir mi?Vasiyetnamenin iptal edilebilmesi için gerekli şartlar nelerdir ?

EYT'liler dikkat! 12 nedenle işlemler iptal edilebilir...

EYT düzenlemesi ile emeklilik başvurusunda bulunan vatandaşların 1 milyon 632 bininin aylık bağlama işlemi biterken yaklaşık olarak 200 bin kişinin de başvurusunun reddedildiği açıklnadı. İşte haberin detayları...

Maaş alamayan EYT'liler dikkat! Emekliliğiniz iptal edilebilir!

EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik başvurusunda bulunanlardan 1 milyon 632 bin kişi maaşlarına kavuşurken, 200 bin kişinin de başvurusu reddedildi. Peki kimlerin maaşları iptal edilebilir? 

Çalışanlar dikkat! Bunu yaparsanız maaşlarınız misliyle geri alınacak! Emeklilik hayali kabusa dönüyor!

Milyonlarca çalışanın hayali emekli olmak. Emekli hayali kuran çalışanların dikkat etmesi gereken şartlar bulunmakta. Bir hata sonucu emeklilik hayaliniz suya düşebilir. Hata yüzünden prim günleri iptal edilebilir hatta dolandırıcılık işin içine girerse sigortanız iptal edilebilir. İşte ayrıntılar.

Tahliye taahhütnamesi iptal edilebilir mi?

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralananı belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyanı olarak biliniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi iptal edilebilir mi?

Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi?

Reddi miras veya mirasın reddi; yasal ve atanmış mirasçılara bu mirastan sorumlu olmak istememeleri halinde tanınmış bir hak olarak veriliyor. Peki, Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Bunu yapanın emekliliği iptal ediliyor, emekli maaşları kesiliyor! SGK paraları faiziyle geri alıyor…

İşveren ve işçi dâhil olmak üzere binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Aman dikkat, emekliliğiniz iptal edilebilir. Emekli maaşları da kesilirken, ödenen ücretler faiziyle geri alınıyor. SGK, 250 binden fazda denetim yaparak, 550 milyon TL ceza kesti.

Vekaleten yapılan tapu devri iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaleten yapılan tapu devrinin iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Hisseli gayrimenkullerde hisse satışı iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkullerde hisse satışının iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Kardeşler arasında bölüştürülen miras iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşler arasında bölüştürülen mirasla ilgili yaşanan sorunları kaleme aldı.

İzale-i şuyu satış iptali!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığı bozmak için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Peki, hisseli tapu satışı iptal edilebilir mi? İşte izale-i şuyu satış iptali...

Kat malikleri toplantısı mahkemede iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Maliklerden biri, 2018 kat malikleri toplantısının iptali için dava açmıştı. Toplantının iptalini gerektirecek hususları açıklamıştı. 2019 kat malikleri kurulunu da delil sundu. Davada her yılın toplantısı incelenir ve karara bağlanır mı?' sorusunu yanıtladı.

Site toplantılarında alınan kararlar iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '10 villalı sitede daire sahibiyim. Bu aya kadar aylık 500 TL aidat ödemekteyken bir eve hırsız girmesi üzerine aylık aidatın 2.500 TL’ye çıkarılması, yeterli sayıda güvenlik elemanı görevlendirilmesine karar verildi. Bu karara itiraz ettim. Yapabileceğim hukuki yollar var m

Apartmanlarda yöneticinin para toplama yetkisi iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yönetim, bakım ve onarım başlığı altında tahmini bir bedeli aidat içinde topluyor. Bu kalemde masraf yapılmayınca, ‘kalanın iadesi veya ertesi yıl aidattan indirim yapılır’ diye bekliyoruz ama olmuyor. Bunu sağlamanın bir yolu var mı?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetname iptal edilebilir mi Haberi

Vasiyetname iptal edilebilir mi

Vasiyetname iptal edilebilir mi?

Medeni kanun hükümlerine göre vasiyetname uygun şartlara göre hazırlandığında geçerli oluyor.Aksi halde vasiyetnamenin geçerliliğinden söz edilemiyor.Vasiyetname hazırlanabildiği gibi vasiyetnamenin iptali de istenebiliyor.


Vasiyetin iptali durumları kanunda şu şekilde belirtiliyor:

1.Tasarruf mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmışsa,

2. Tasarruf yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama sonucunda yapılmışsa,

3. Tasarrufun içeriği, bağlandığı koşullar veya yüklemeler hukuka veya ahlâka aykırı ise,

4. Tasarruf kanunda öngörülen şekillere uyulmadan yapılmışsa iptali söz konusu olabiliyor.


İptal davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor.


Dava, ölüme bağlı tasarrufun tamamının veya bir kısmının iptaline ilişkin olabiliyor.


İptal davası açma hakkı, davacının tasarrufu, iptal sebebini ve kendisinin hak sahibi olduğunu öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl ve her hâlde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın geçmesi tarihinin üzerinden, iyi...