21 / 05 / 2024

vasiyetname iptali

vasiyetname iptali

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Dava için mahkeme bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016..

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021!

Vasiyetnamenin tamamının ya da bir kısmının geriye dönük bir şekilde ortadan kaldırılması için vasiyetname davası açılarak, iptal ediliyor. Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021...

Sözlü vasiyetnamenin iptali!

Sözlü vasiyetname, miras bırakanın son arzusunu iki tanığa açıklaması ve tanıkların bu açıklamaları uygun şekilde yazmaları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sözlü vasiyetnamenin iptali nasıl olur? İşte, sözlü vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyetname bozulur mu?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmi memur tarafından düzenleniyor. Peki, resmi vasiyetname bozulur mu? Resmi vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

Ölünceye kadar bakma akdinin iptali!

Ölünceye kadar bakma akdi ile bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt etmiş oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdinin iptali nasıl olur?

Ön ödemeli konut satış sözleşmesinin iptali!

Ön ödemeli konut satışlarında alıcı ve satışı arasında anlaşmaya varıldığında, ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalanıyor. Peki, bu sözleşme nasıl iptal edilir? İşte, ön ödemeli konut satış sözleşmesinin iptali!

Maketten ev satışının iptali!

Maketten yapılan konut satışlarında tüketicilerin, devir veya teslim tarihine kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayma hakkı bulunuyor. İşte, maketten ev satışının iptali!

Maketten konut satışı sözleşmesi iptali!

Maketten konut satış sözleşmesi henüz inşaat çalışmaları devam eden dairenin satışını gerçekleştirmek için alıcı ve satıcı tarafından imzalanıyor. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi iptali!

Parselasyon işleminin iptali!

3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesi gereğince, imar plânlarını uygulama yetkisi; belediyelere ve valiliklere ait oluyor. Belediyelerin yapmış olduğu parselasyon işlemine itiraz edilebiliyor. İşte, parselasyon işleminin iptali!

Tapuda 18.madde uygulaması iptali!

İmar Kanununun 18. madde uygulamasına itiraz etmek için dava açılabiliyor. Dava, taşınmazın bulunduğu yer idare mahkemesinde görülüyor. İşte, tapuda 18.madde uygulaması iptali!

18. madde uygulamasının iptali!

3194 sayılı İmar Kanununun 18.maddesi uyarınca yapılan imar uygulaması işlemine karşı iptal davası açılır mı? İşte, 18. madde uygulamasının iptali!

Tapu iptali davası şartları!

Tapu tescilinde bulunan yanlışlıkların düzeltilmesi için tapu iptal davası açılabiliyor. İşte, tapu iptali davası şartları!

Rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme oluyor. Sözleşme dilekçeyle iptal edilebiliyor. İşte rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi..

vasiyetname iptali Haberi

vasiyetname iptali

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Bu dava, ölüme bağlı tasarrufun tamamının veya bir kısmının iptaline ilişkin olarak açılabiliyor.


İptal davası, ölüme bağlı tasarrufla kendilerine, eşlerine veya hısımlarına kazandırma yapılanların tasarrufun düzenlenmesine katılmalarının yol açtığı sakatlığa dayandığı takdirde tasarrufun tamamı değil, yalnız bu kazandırmalar iptal ediliyor. 


Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi örneği 2016:


.......… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI                              :

VEKİLİ                               :

DAVALI                               :

KONU              ...