04 / 05 / 2024

vasiyetname kime verilir

vasiyetname kime verilir

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Mirasbırakan kimselerin, ölüme bağlı tasarruf işlemleri arasında vasiyet de yer alıyor. Peki, vasiyetname kime teslim edilir?

SGK’dan çok kritik bir duyuru geldi! Karşılıksız verilen bu parayı hemen almanız istendi!

Halk arasında çeyiz parası olarak adlandırılan evlilik ödeneğine ilişkin daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için araştırmalar yapılıyor. Peki, çeyiz parası nedir, kime verilir, ne kadar ödenir? Detaylar haberimizde...

Vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı?

Vasiyet ile üzerinde malları bulunan kişiler vefat etmesinin ardından mallarının kime kalacağını kayıt altına alıyor. Peki vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı? İşte tüm merak edilenler...

Vasiyetname geçerlilik süresi!

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Vasiyet, resmî şekilde, el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname geçerlilik süresi nedir?

El yazılı vasiyetname nereye verilir?

El yazılı vasiyetnamelerde, vasiyetçi bütün vasiyetnameyi başından sonuna kadar kendi el yazısıyla yazması gerekiyor. Peki, el yazılı vasiyetname nereye verilir?

Miras kalan tarla kime verilir?

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma Kanunu gereğince, tarım arazileri miras yolu ile bölünemiyor. Miras kalan tarlanın mülkiyetinin devredilmesi gerekiyor. Bu durumda miras kalan tarla kime devredilir?

Ev alırken ne kadar kapora verilir?

Kapora, genelde emlakçı ile çalışıldığı zaman, alıcıdan talep ediliyor. Peki, ev alırken ne kadar kapora verilir? Kapora kime verilir? Emlakçıya mı ev sahibine mi?

Vasiyetname kime teslim edilir?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Mirasbırakan kimselerin, ölüme bağlı tasarruf işlemleri arasında vasiyet de yer alıyor. Peki, vasiyetname kime teslim edilir?

Sözlü vasiyetname nereye verilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabilir. Peki, sözlü vasiyetname nereye verilir?

İpotek fek yazısı kime verilir?

Konut kredisi kullanılan bankaya olan kredi borcunun ödenmesi halinde ipotek kaldırılarak ev şahıs adına tescil ediliyor. Bunun için de fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı nedir? İpotek fek yazısı kime verilir?

Gayrimenkul gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Taşınmazların elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar kapsamında değer artış kazancı vergisi olan gelir vergisi bulunuyor. Vergi için önce beyan veriliyor. Peki, ayrimenkul gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kira beyanı nereye verilir?

Taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi beyana dayalı bir vergi olduğu için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira beyanı nereye verilir? Ne zaman verilir?

Kira gelir beyanı internet aracılığıyla verilir mi?

2014 yılı içerisinde taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı nasıl verilir? Kira gelir beyanı internet aracılığıyla verilir mi?

Kira geliri beyanı ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenecek kira gelir vergisi için beyannameyi belirlenen istisna bedelinden yüksek miktarda gelir elde edenler veriyor. Peki, 2015 yılında kira geliri beyanı ne zaman verilir?

vasiyetname kime verilir Haberi

vasiyetname kime verilir

Vasiyetname kime teslim edilir?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Mirasbırakan kimselerin, ölüme bağlı tasarruf işlemleri arasında vasiyet de yer alıyor. 


Vasiyetname ile miras kanunda yazan esaslara bağlı kalmak şartı ile istenilen şekilde bırakılabiliyor. Peki, vasiyetname kime teslim edilir?


Mirasbırakanın ölümünden sonra ele geçen vasiyetnamesinin, geçerli olup olmadığına bakılmaksızın hemen sulh hâkimine teslim edilmesi zorunludur.


Vasiyetnameyi düzenleyen veya muhafaza eden görevli ya da mirasbırakanın arzusu üzerine saklayan veya başka surette ele geçiren ya da ölenin eşyası arasında bulan kimse, ölümü öğrenir öğrenmez teslim görevini yerine getirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bu yüzden doğacak zarardan sorumludur.


Sulh hâkimi, teslim edilen vasiyetnameyi derhâl inceler, gerekli koruma önlemlerini alır; olanak varsa ilgilileri dinleyerek terekenin yasal mirasçılara geçici olarak teslimine veya resmen yönetilmesine karar...