28 / 04 / 2024

vasiyetname yoksa ne yapılır

vasiyetname yoksa ne yapılır

Vasiyetname bir kişinin ölümünden sonra mallarının ne olcağına dair yapılan resmi,yazılı ya da sözlü işleme verilen isimdir.Peki,vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Borsada bir hisseyi elde tutma süresi ne kadar olmalı?

Borsa yatırımcısının en çok merak ettiği konulardan biri aldığı hisseyi ne kadar süre elinde tutması gerektiği… Aylarca, yıllarca beklemek mi, yoksa al-sat yapmak mı daha çok kazandırıyor. İşte Borsa İstanbul’da yerli ve yabancı yatırımcıların hisseleri ellerinde tutma süreleri…

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla resmen başlıyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Vasiyetname nedir? Şartları nelerdir?

Vasiyetname, miras meselelerinde usulüne göre yapılması gereken bir belgedir. Birçok farklı şekilde olan bu belgenin oluşturulması için tanıklar gerekir. Peki vasiyetname nedir, hangi şartlarda oluşturulur ve çeşitleri nelerdir? İşte vasiyetname ile ilgili önemli bilgiler...

Şimdi elinizde ne var ne yoksa bırakıp bankalara koşun. Yoksa kredi çekemeyeceksiniz

Nakit paraya ihtiyacı olanların bu paraya ulaşmaları açısından en bilindik yolların başında kredi geliyor. Bankalardan kredi almanın tam zamanı yoksa önümüzdeki günlerde kredi almanız mümkün olmayacak.

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Öğretmenlerin bu seneki semineri ne zaman başlayacak? Seminer online mi olacak? 

2022-2023 eğitim öğretim yılının bitmesiyle bir süre boyunca öğretmenlerin semineri başlayacak. Yaz tatili seminerlerinin ne zaman yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. MEB, bu dönemki seminer tarihlerini açıkladı. Tarihlerin açıklanmasıyla online mı yoksa yüz yüze mi merak ediliyor

Akaryakıt şu anda kaç para? Mazot litre fiyatı ne kadar? İşte 15 Mayıs Pazartesi benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzine ve motorine zam mı yoksa indirim mi geldi? Akaryakıtta son durum ne? İşte 15 Mayıs Pazartesi benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın bugün ne kadar? Altın düştü mü yoksa yükseldi mi? 8 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika! Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı gram altın bugün ne kadar? Altın düştü mü yoksa yükseldi mi? İşte 8 Nisan 2023 altın fiyatları...

EYT’den emeklilik için kaç prim günü isteniyor? Kademeli primle emeklilik ne demek?

28 Şubat itibarıyla meclisten geçen EYT düzenlemesinde emeklilik şartlarının ne olduğu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki EYT’den emeklilik için 5.000 gün mü, yoksa 5.975 prim günü şartı mı geldi? Kademeli emeklilik ne anlama geliyor?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Sözleşmesi olmayan kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Kiracı ve ev sahipleri kiralanan mülke dair bir kontrat imzalarlar. Bu kontratta belli başlı kurallar yazılıdır. Peki bu kontrat yoksa ne yapılır?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Dolar 20 TL mi olacak yoksa dibi mi boylayacak? Doların 3 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Çabuk koşup bakın

Dolar kuru bu hafta oldukça hareketli geçti. ABD tahvil verilerinin açıklanması ve dolar endeksindeki düşüşlerle dolar/TL kuru değer kaybetti. Doların ne kadar olacağı ise araştırılmaya devam ediyor. Dolar 20 TL olacağını söyleyen analistlere karşılık dibi boylayacak diyenler var. Peki dolar ne olac

vasiyetname yoksa ne yapılır Haberi

vasiyetname yoksa ne yapılır

Vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Miras bir kimsenin ölümü anında, akrabalarına kalacak olan bütün malları, hakları, borçları ve hukuki durumları olarak karşımıza çıkıyor. 


Vasiyet ise ya da vasiyetname olarak da bilinen, bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak ifade ediliyor.Miras aktarmanın başlıca biçimi olarak karşımıza çıkıyor.


Vasiyet işleminde buluna kişi işlemi resmi,yazılı ya da sözlü olarak gerçekleştirebiliyor.Vasiyetnamenin geçerli olması yasal kurallara uygun olup olmamasına bağlı oluyor.Kanunlara uygun hazırlanmayan bir vasiyetname geçerli sayılmıyor.


Vefat eden kimsenin ardından miras paylaşımı yapılabilmesi için eğer bir vasiyetname yoksa miras paylaşımı,mirasçılık durumları belli olduktan sonra her bir miras bırakan için ayrı ayrı olmak üzere terekenin tespiti davası açılması gerekiyor.  Bu davalarda yapılacak araştırma ve tespit neticesinde edilebilen mal varlığı...