08 / 07 / 2024

Vasiyetnamenin tenfiz davaları

Vasiyetnamenin tenfiz davaları

Kişiler vasiyetname ile, öldükten sonra sahip olduğu malların kime bırakmak istediğini belirtebiliyor. Vasiyetnamenin varlığı halinde mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor. Peki, vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

Tahliye davalarında daha hızlı sonuç almak için buna dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye davaları ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım...

Kiralardaki 2,5 kat artış tahliye davalarını artıracak!

Kiralar artık 12 aylık TÜFE ortalamasına göre artacak, kiracıları zor günler beklerken, hukukçular da kiralardaki 2,5 kat artış ile tahliye davaları artabileceğini belirtiyor. 

Ev sahipleri 1 Temmuz'da sahalara dönüyor: Kira tespit davaları bitmeyecek!

Kirada yüzde 25 zam sınırının, 1 Temmuz tarihinde bitmesi bekleniyor. Konut sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getiren kira tespit davalarının ise bir süre daha devam edeceği söyleniyor. İşte detaylar...

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

AVM'lerde ciro ve kira kavgası büyüyor: Kira uyarlama davalarında rayiç yüzde 10-15 daha düşük kalıyor! 

BMD’nin AVM’lerdeki haksız uygulama iddialarına cevap veren ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve AYD Başkanı Nuri Şapkacı, "Biz onların cirolarını denetlettiremiyoruz. O zaman ciro kaçıranlar belirlendiğinde bize fesih hakkı verilsin” dedi ve AVM'lerde kira uyarlama davalarına da değindi.

Ünlü gazeteci kira davalarındaki artışın asıl nedenini açıkladı!

Ünlü gazeteci Emin Pazarcı sosyal medya hesabından kira ve alacak davalarındaki artışa değindi ve artışın arkasındaki asıl nedeni açıkladı.

Ev sahiplerinin kanayan yarası kira davaları neden uzun sürüyor? 

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, pek çok kişi de kira davalarının neden uzun sürdüğünü araştırıyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? 

Ev sahipleri kira sözleşmeleri ve tespit davaları için Temmuz ayını bekliyor!

Fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla 2 senedir uygulanan kiraya yüzde 25 zam tavanında sona gelindi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada yüzde 25 artışın sembolik kaldığını, zam oranlarının yüzde 100’ü aştığını kaydederek, kira tespit davalarının Temmuz ayınu beklediğini belirtti.

Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı 169 bin 255’i buldu!

İstanbul'da gerçekleştirilen Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu'nda önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısının 169 bin 255’i bulduğunu dile getirdi.

İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? Anlaşamayan ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüzde 25 zam sınırı ve tahliye talepli anlaşmazlıklar mahkemeleri de kilitlemiş durumda. Peki İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına yapay zeka çözümü! Tahliye davalarının 3-5 yıl sürmesi utanç! 

Son zamanlarda ev sahiplerinin en çok mağdur oldukları konulardan biri tahliye davaları oluyor. Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için yapay zeka önerisi geldi. İşte X'te paylaşılan o öneri ve yorumlar...

Ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Çözüm önerisi geldi!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki tahliye davalarının uzaması sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Dava süresini kısaltacak öneri geldi. 

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Vasiyetnamenin tenfiz davaları Haberi

Vasiyetnamenin tenfiz davaları

Vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

Kişiler, vasiyetname yolu ile ölümünden sonra mallarının nasıl yönetilmesi gerektiğini isteyebiliyor. Medeni Kanun gereğince bir kimsenin vasiyetname yapabilmesi için 15 yaşını bitirmiş olması ve ayırt etme gücüne sahip olması gerekiyor. 


Vasiyet bırakan kimsenin ölümünden sonra, mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor.


Vasiyetnameyi düzenleyen ve saklayan daire veya saklamayı kabullenen ya da ölenin evrakı arasında bulan herkes sulh hakimine vermekle yükümlü oluyor. 


Yine Medeni Kanun gereğince; Sulh hakimine verildiği günden itibaren en geç bir ay içinde, vasiyetnamenin sulh mahkemesince açılması gerekiyor. Bunun için vasiyetnamenin açılacağı gün mirasçılara ve diğer ilgililere tebligat çıkarılarak davet ediliyor. Davete rağmen hiç kimse gelmemiş olsa bile vasiyetname açılıyor. 


Sulh hakimi vasiyetnameyi açıp okur ve durumu tespit eden bir tutanak düzenlenir. Hakim, katip ve hazır...