03 / 05 / 2024

vasiyetnamenin yerine getirilmesi

vasiyetnamenin yerine getirilmesi

Kişiler vasiyetname ile, öldükten sonra sahip olduğu malların kime bırakmak istediğini belirtebiliyor. Vasiyetnamenin varlığı halinde mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor. Peki, vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçeceği vaadi ve bunun; önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcıların onayını almıştır" dedi.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C emeklisine son dakika müjdesi! Çifte maaş müjdesinin detayları bir bir belli oldu!

SGK, sigortalı olanlara ve yakınlarına özel destekler sağlıyor. Her ay binlerce vatandaşın faydalandığı çift maaş hakkı hem kadınlara hem erkeklere ödeniyor. Bu maaşları alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. İşte o koşullar...

Ev kadınları nasıl emekli olacak? 25 yıl evli kalanların emekli olacağı iddiası doğru mu?

Ev kadınları belli miktarda ödeme yaparak emekli olabiliyor. Peki emekli olabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar tam olarak neler?

Anne olanlara sevindirici haber! Aylık 3.700 TL destek verilecek!

Çalışmayan veya eşini kaybeden ve anne olan vatandaşlar için özel bir yardım verilecek. En çok 3 bin 700 TL olarak belirlenen bu yardımdan yararlanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

Erken emeklilik EYT’yi kaçıranlar için geri döndü! Bu şartları sağlayanlar emekli olabilecek!!

EYT fırsatını kaçıran kişiler bazı şartları yerine getirilmesi ile birlikte emekli olabilecek. Kısmi emeklilik sayesinde çalışan kişiler belirli yaşa ve prime sahip olmaları ile birlikte bu emeklilik hakkından faydalanabilecek.

Evinde tarhana, iğne oyası üreten hanımlara 3202 TL ödeme!

SGK tarafından evde el sanatları yapan kadınlar için sigorta sağlanıyor ve bu sigorta kapsamında ev hanımlarına belirli şartların yerine getirilmesi durumunda 3.202,56 TL net ödeme yapılıyor.

Aile Bakanlığı yeni ödemesini tek tek duyurdu! Emekli olmadan aylık 2.604 TL alabileceksiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarla her ay 2 bin 604 lira aylık alabilirsiniz. Bakanlığın yaşlı bireylere duyurduğu maaştan faydalanmak için belli kriterlerin yerine getirilmesi yeterli.

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? Kardeşlerden biri reddi miras yaparsa ne olur?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Anne, babadan çocuklara, torunlara kalan mallara dair birtakım işlemlerin yerine getirilmesi istenmektedir. İşte o işlemlere dair detaylar!

Flaş gelişme! Kırmızı et fiyatlarını düşürecek hamle yapıldı!

Kırmızı et fiyatları bir kaç haftadır üstü üste yükselişini sürdürüyor. Tarım Kredi Marketleri ve Et ve Süt Kurumu Mağazalarında ucuz et satışı vaadinin yerine getirilmesi için ithalat düğmesine basıldı.

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur?

Miras paylaşımı konusunda bazı yapılması gereken işlemler vardır. Kardeşler arasında yapılan miras paylaşımında da belli başlı hususların yerine getirilmesi gerekir. Peki nedir onlar? İşte Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur? sorusunun yanıtı!

Milyonların beklediği erken emeklilik müjdesi geldi! Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Bunları yaparsanız...

Milyonlarca vatandaş erken emekli olma hayali kuruyor. Peki emeklilik tarihini öne çekmek ve 52 yaşında emekli olmak mümkün mü? Erken emekli olmak için hangi şartların yerine getirilmesi gerekiyor? Erken emeklilik koşulları neler? İşte erken emekli olmamın o formülü...

Çiftçinin 2022'de ödeyeceği fiyat tarifesi belli oldu! Yüzde 50 indirim uygulanacak

2022 Yılı Sulama Tesisleri İşletme ve Bakım Ücret Tarifelerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı. Söz konusu tarifelerde belli şartların yerine getirilmesi şartıyla yüzde 50'ye varan indirimler uygulanacak.

vasiyetnamenin yerine getirilmesi Haberi

vasiyetnamenin yerine getirilmesi

Vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

Kişiler, vasiyetname yolu ile ölümünden sonra mallarının nasıl yönetilmesi gerektiğini isteyebiliyor. Medeni Kanun gereğince bir kimsenin vasiyetname yapabilmesi için 15 yaşını bitirmiş olması ve ayırt etme gücüne sahip olması gerekiyor. 


Vasiyet bırakan kimsenin ölümünden sonra, mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor.


Vasiyetnameyi düzenleyen ve saklayan daire veya saklamayı kabullenen ya da ölenin evrakı arasında bulan herkes sulh hakimine vermekle yükümlü oluyor. 


Yine Medeni Kanun gereğince; Sulh hakimine verildiği günden itibaren en geç bir ay içinde, vasiyetnamenin sulh mahkemesince açılması gerekiyor. Bunun için vasiyetnamenin açılacağı gün mirasçılara ve diğer ilgililere tebligat çıkarılarak davet ediliyor. Davete rağmen hiç kimse gelmemiş olsa bile vasiyetname açılıyor. 


Sulh hakimi vasiyetnameyi açıp okur ve durumu tespit eden bir tutanak düzenlenir. Hakim, katip ve hazır...