22 / 07 / 2024

vatandaşlık hakkı 2020

vatandaşlık hakkı 2020

Bazı Türkler mülklerini, belli bir para karşılığında yabancılara üç yıllığına devrediyor. Vatandaşlık hakkı kazanan yabancı, daha sonra tapuyu eski geri sahibine veriyor. Sektörde ise tedbir alınması isteniyor.

2019'da yabancıya en çok konut satılan 10 şehir!

Yabancıların Türkiye'ye ilgisi devam ediyor. Ülkemizde en çok konut satışı İstanbul, Antalya ve Ankara'da yapılıyor.  Peki, 10 büyükşehirde 2019 yılında ne kadar konut satıldı?

2018'de konut alan yabancıların sayısı meclis gündeminde!

2018 yılında konut alarak vatandaşlığa hak kazanan yabancı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul alan 7 bin yabancıya vatandaşlık!

Taşınmaz edinimi yoluyla vatandaşlık almak isteyen yaklaşık 7 bin yabancıya uygunluk belgesi verildi. Taşınmaz edinimi şartını yerine getiren yabancılar arasında 1475 kişiyle İran vatandaşları ön sırada yer aldı.

Tebernüş Kireçci: Yabancıya vatandaşlık karşılığı konut satışı yasaklanmalı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre  ülkemizde ocak-haziran döneminde yabancılara konut satışı, yüzde 45,7 azaldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci vatandaşlık karşılığı konut satışının yasaklanması gerektiğine dikkat çekti. 

150 bin dolara vatandaşlık iddiası ortalığı karıştırdı! Tüketiciler Birliği yetkililere çağrı yaptı!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaptığı açıklamada şebekelerin 400 bin yerine 150 bin dolara yabancılara sahte evrakla vatandaşlık sattığını iddia etti.

İstanbul Planlama Ajansı'na göre Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanların sayısı 999 bin 411 oldu!

İstanbul Planlama Ajansı Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı. Türkiye'de toplam yabancı sayısı 7.490.993 kişi iken, bunların 999 bin 411 kişisi Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanlardan oluşuyor.

250 bin dolara ev alan yabancılar, evleri iki katına sattı: Para vererek vatandaşlık veren tek ülke olduk! 

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi sık sık gündem oluyor. Dr. Mahfi Eğilmez, "Para vererek vatandaşlık veren tek ülke olduk" dedi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışı ile ilgili neler söyledi? 

Yabancıya konut satışında yeni düzenleme: Vatandaşlık talebi dışında değerleme raporu istenmeyecek!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te düzenlemeye gidildini söyleyerek '' Yapılan değişikliğe göre, vatandaşlık talebi dışında yabancı satışlarında değerleme raporu istenmeyecek'' dedi.

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

Tayland'ta yabancıya konut satışı yasak! Bizde konut alana eşantiyon vatandaşlık veriliyor! 

Ülke genelinde yabancılara gayrimenkul almaları halinde vatandaşlık veriliyor. Bu durum ise başka ülkelerdeki yabancıya gayrimenkul satışları ile kıyaslanmaya devam ediyor. İşte buna bir örnek yine sosyal medyadan geldi...

Yabancılara gayrimenkul satışında vatandaşlık detayı incelenmeli: Bir gayrimenkulle 10 kişiye hak tanınabiliyor!

Aykırıcom Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, yabancıya gayrimenkul satışı karşılığında vatandaşlık verilmesi konusunun incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Vatandaşlık Borsası'na operasyon: Ucuza vatandaşlık satan 60 kişi gözaltında!

400 bin dolarlık gayrimenkul yatırım şartıyla verilen Türk vatandaşlığını daha 'uyguna' satan şebekeye gerçekleştirilen operasyonda toplamda 60 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Son 11 senede yabancıların Türkiye’de aldığı konut sayısı 385 bine dayandı! Vatandaşlığı alan ülkesine dönüyor!

Ülkemizde 400 bin dolara konut sahibi olup 3 yıl bekleyerek vatandaşlık hakkını garantileyen yabancılar, bugün bunları 1-1.5 milyon dolara satarak yeniden ülkelerine dönüyor.

Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke oldu: Konuta erişim imkansızlaşır!

Siyaset Sosyolojisi Doçenti Surak, yaklaşık 20 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık sağladığına dikkat çekti ve Türkiye'nin en çok vatandaşlık satan ülke olduğunu açıkladı. 

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından kiracının ölmesi durumunda haklarının kime geçeceğini maddeler halinde açıkladı. Peki kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

vatandaşlık hakkı 2020 Haberi

vatandaşlık hakkı 2020

Yabancılara yapılan konut satışıyla Türk vatandaşlığı verilmesi sürecinde bazı iddialar gündeme taşındı. Türkiye'de yer alan habere göre; yabancıların, Türkiye’de anlaştığı bir satıcıdan göstermelik olarak konut aldığı, 3 yıl sonra vatandaşlığı aldıktan sonra, baştan anlaşılan bir komisyon karşılığında parasını geri tahsil edip, tapuyu da yine aynı kişiye devrettiği iddia etti.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan “En az 250 bin Amerikan doları veya karşılığı Türk lirası tutarında taşınmazı, tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alan yabancı yatırımcılar için, vatandaşlık hakkı tanınmıştı. Lakin bazı taşınmaz maliklerinin belli bir bedel karşılığında resmî olarak satış yaparak, üç yıl sonra taşınmazı geri almak üzere protokoller yaptıklarını duyuyoruz. Türk vatandaşlığı bu kadar ucuza getirilmemeli” açıklamasında bulundu.

Piyasada bazı taşınmaz maliklerinin...