30 / 04 / 2024

vefa hakkı süresi

vefa hakkı süresi

Vefa hakkında, taşınmaz satışını yapan kişilerde, satışı yaparken satın alan kişi üzerinde, söz konusu satışı yapılan taşınmazı geri alma hakkını elinde bulunduruyor. Peki, vefa hakkı nasıl kaldırılır?

Vefa hakkının terkini!

Vefa hakkı, kişilerin satışını yaptıkları taşınmazları yeniden edinmelerine olanak sağlıyor. Bu hak genellikle 10 yıllık bir süreyi kapsıyor. Peki, vefa hakkının terkini nasıl olur?

Vefa hakkı sözleşmesi!

Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da biliniyor. En çok 10 yıl için tesis edilebilen vefa hakkının kullanılabilmesi için, noter tarafından düzenlenen sözleşmenin imzalanmış olması gerekiyor. İşte vefa hakkı sözleşmesi...

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerine yetki belgesi alma koşulu getirildi. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne kadar? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

Ata GYO sermaye tavanı izin süresi uzatımı için SPK'ya başvuru yaptı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı izin süresi uzatımı hakkında açıklama yaptı.

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

İhlas Gayrimenkul Proje yeni pay alma hakkı kullanım süresi 7-8 Mart!

İhlas Gayrimenkul Proje ortaklarının yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL..

Özak'tan Ela Quality Resort Hotel'in kesin tahsis süresi uzatımı açıklaması!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ela Quality Resort Hotel kesin tahsis süresi uzatımı hakkında açıklama yaptı.

vefa hakkı süresi Haberi

vefa hakkı süresi

Vefa hakkı nasıl kaldırılır?

Vefa hakkı, taşınmazlarda kullanılan haklardan biri olarak ortaya çıkıyor. Vefa  hakkında, taşınmaz satışını yapan kişilerde, satışı yaparken satın alan kişi üzerinde, söz konusu satışı yapılan taşınmazı geri alma hakkını elinde bulunduruyor.


Satılan taşınmazın alıcıdan geri alınma hakkının saklı tutulması durumunda, alan kişinin gayrimenkulü satışa çıkarması durumunda ilk olarak geri alım hakkı olan eski malike bildirmesi gerekiyor. Bu hakkı kişi kullanmak istemezse başka kişilere satılabiliyor. 


Bu hak tesisi en fazla 10 yıl süreli olarak yapılabiliyor. Sözleşme noterden düzenleme şeklinde yapılıyor. Eğer taraflar uygun görürde geri alım hakkı tapu kütüğüne de şerh edilebiliyor. Bu hakkın varlığı yeni malikin taşınmaz üzerindeki haklarını kullanmasına engel olmuyor. 


Örneğin taşınmazı kullanabiliyor veya kiraya verebiliyor.  Yalnızda sözleşme sürecinse taşınmazı satmadan önce ilk olarak hak sahibine bildirmesi...