07 / 05 / 2024

vekalet noter bedeli

vekalet noter bedeli

Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Vekaletname noterde verilebiliyor. Peki, vekalet noter ücreti 2015 ne kadar?

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Vekalet noter ücreti 2015!

Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Vekaletname noterde verilebiliyor. Peki, vekalet noter ücreti 2015 ne kadar?

Noter vekalet ücreti 2014!

Kişilerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atama işlemine vekalet deniyor. Peki, noter vekalet ücreti 2014 ne kadar?

Satın alınan hazine taşınmazlarının bedeli peşin mi ödenir?

Satışa konu olan hazineye ait taşınmaz mallar için, idarece bedel takdir edilir veya ettiriliyor. Taşınmazın bedeli tespit komisyonunca karara bağlanıyor. Peki, satın alınan hazine taşınmazlarının bedeli peşin mi ödenir?

Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre izin belgesi: İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek belgeye deniyor. Peki, çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre ve izin belge bedeli 2014!

Geçici faaliyet belgesi ile çevre izin veya çevre izin ve lisansının verilmesi, yenilenmesi ve güncellenmesi için ödenecek bedel ve tarifeler her yıl Bakanlık tarafından belirleniyor. İşte, çevre ve izin belge bedeli 2014!

TOKİ başvuru bedeli ne kadar?

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretiyor. TOKİ konut başvuruları için belli miktarlarda başvuru bedeli ödeniyor. Peki, TOKİ başvuru bedeli ne kadar?

İdris Güllüce, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1. Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX 2014) ve Konferansına katılmak üzere bugün Azerbaycan'a gidecek olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a vekalet edecek.

Metrogarden AVM yatırım bedeli!

Metrogarden AVM yatırım bedeli haberimizin içinde yer alıyor. 80 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Metrogarden AVM bugün saat 16:00 'da Mustafa Sandal Konseri ile açılıyor.

Kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmede kiracının güvence vermesi istenebiliyor. Ancak, kanun ile kiracıdan istenen güvence bedeline sınırlama getiriliyor. Peki, kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Kira bedeli ne zaman ödenir?

Kiralama ilişkilerinde taraflar arasında anlaşmazlıklara neden olan hususlar arasında kira bedeli ödenme zamanı da yer alıyor. Peki kira bedeli ne zaman ödenir? Kira ne zaman ödenmeli?

Kira bedeli tespiti nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinde, dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de kira bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira bedeli tespiti nasıl yapılır? Kirada en fazla ne kadar yıllık zam yapılır?

İnşaat maliyet bedeli 2015 nasıl hesaplanır?

Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Peki belirlenen değerler ile inşaat maliyet bedeli 2015 nasıl hesaplanır?

vekalet noter bedeli Haberi

vekalet noter bedeli

Vekalet noter ücreti 2015!

Vekaletname, bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belgeye deniyor.


Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da bu gibi işleri kabul edeceğini duyurmuşsa, bu öneri onun tarafından hemen reddedilmedikçe, vekâlet sözleşmesi kurulmuş sayılıyor.


Vekaletname noterde verilebiliyor. Kişilerin vekalet vermek için TC kimlik numaralarını ve 2 adet fotoğraflarını ibraz etmeleri isteniyor.


Tüzel kişiler için ise, yetkili kişiden imza sirkülerinin, kimliğinin ve talimatlarını içeren bir belgenin ibrazı isteniyor.


Eğer vekaletname Türkiye'de hazırlanıp yurtdışında kullanılacaksa, o ülkenin anadiline bir yeminli tercüman...