09 / 05 / 2024

vekalet sözleşmesi süresi ne zaman biter

vekalet sözleşmesi süresi ne zaman biter

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Bu sözleşme vekile bazı yetkiler yüklüyor. Peki, vekalet sözleşmesi ne zaman sona erer?

Kira sözleşmesi kendiliğinden yenilenir mi?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arttı. Konut fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ev sahipleri eski kiracılarını çıkarmak istiyorlar. Peki, kira sözleşmesi süresi bitince yenilenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. maddesi değişti ve tescil edildi. 

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin değişikliğine bakanlıktan onay!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. maddesinin değiştirilmesine, T.C. Ticaret Bakanlığı'nca izin verildi. 

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verildi. 

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021!

Evlerini kiraya vermiş olan ev sahipleri, kiracılarına sözleşmelerini uzatmak istemedikleri için ihtarname çekmek isteyebilir. Peki kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi ne zamandır? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021...

Özak GYO Esas Sözleşmesi yayınlandı!

Özak GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu, Görev Süresi ve Görev Taksimi" başlıklı 13.maddesi ve "Yönetim Kurulu Toplantıları" başlıklı 15.maddesine ilişkin değişiklik, 18 Haziran 2020 tarih ve 10100 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlandı.

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi!

Kira sözleşme süresi dolacak kiralamalarda kiranın yenilenmeyeceğini kim, ne zaman bildirebilir? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahipleri ile müteahhit arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanıyor. Kat karşılığı inşaat işlemleri için arsa sahibi müteahhite vekalet veriliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği..

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Kira sözleşmesinde kefilin süresi!

Kira sözleşmesi kurulurken, mal sahibi yaşanması muhtemel zararlar için kefil talep edebiliyor. Peki, kira sürecinde kefilin sorumluluğu ne zaman biter?Kira sözleşmesinde kefilin süresi nedir?

Vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri!

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri nelerdir?

vekalet sözleşmesi süresi ne zaman biter Haberi

vekalet sözleşmesi süresi ne zaman biter

Vekalet sözleşmesi ne zaman sona erer?

Borçlar Kanunu gereğince kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da bu gibi işleri kabul edeceğini duyurmuşsa, bu öneri onun tarafından hemen reddedilmedikçe, vekâlet sözleşmesi kurulmuş sayılıyor.


Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, vekalet sözleşmesi ne zaman sona erer?


Vekalet sözleşmesinin sona ermesi

I. Sebepleri

1. Tek taraflı sona erdirme

MADDE 512- Vekâlet veren ve vekil, her zaman sözleşmeyi tek taraflı olarak sona erdirebilir. Ancak, uygun olmayan zamanda sözleşmeyi sona erdiren taraf, diğerinin bundan doğan zararını gidermekle yükümlüdür.


2. Ölüm, ehliyetin kaybedilmesi ve iflas

MADDE 513- Sözleşmeden veya işin niteliğinden aksi anlaşılmadıkça sözleşme, vekilin veya vekâlet verenin ölümü, ehliyetini...