30 / 04 / 2024

vekaletle yapılan satış iptal edilir mi

vekaletle yapılan satış iptal edilir mi

Vekalet görevinin kötüye kullanıldığı iddiası ile açılan davalarda zamanaşımı söz konusu olur mu? Vekaletle yapılan satışın iptali mümkün müdür? Vekaletle yapılan satış nasıl iptal edilir?

Sinpaş Kızılbük Thermal devre mülk projesinden Şubat'ta 266.7 milyon TL'lik satış yapıldı! 

Kızılbük GYO, Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde Şubat ayına ilişkin yapılan satış rakamlarını paylaştı. İşte ayrıntılar...

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Borsakule ve Borsakule 2 projesinde toplam 404.2 milyon TL'lik satış yapıldı! 

Kuyaş Yatırım, Borsakule ve Borsa Kule 2 projelerinde yapılan satışları açıkladı. Peki Borsakule ve Borsakule 2 projelerinde ne kadar satış yapıldı? İşte o rakamlar...

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Merkez Bankası açıkladı: Piyasaya yapılan müdahalede 844 milyon dolar satıldı!

Merkez Bankası tarafından 1 Aralık 2021 tarihinde piyasaya yapılan müdahalede 844 milyon dolar satışı yapıldığı açıklandı.

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Faizsiz ev alma sisteminde yapılan denetimler mecliste!

Faizsiz şekilde ev satın alabilmek için hizmet veren çeşitli firmalara yönelik yapılan denetimler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası Suudilerin Türk ürünlerine uyguladığı boykot rakamları da etkiledi. Suudilere yapılan konut satışı geriledi. 

Sur'da 30 ila 100 bin liralık evlerin yerine yapılan villalar 2 milyona satışa çıkıyor!

Diyarbakır Sur'da, 'acele kamulaştırma' kararıyla 30 ila 100 bin lira arasında bir değerle alınan evlerin yerine yapılan villalar, emlak sitelerinde 600 bin ila 2 milyon lira arasında bir fiyatla satışa sunuldu.

vekaletle yapılan satış iptal edilir mi Haberi

vekaletle yapılan satış iptal edilir mi

Vekaletle yapılan satışın iptali!

Vekaletname, bir kimsenin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belge olarak tanımlanıyor.


Borçlar kanununa göre vekaletname iki taraflı bir sözleşme olan vekaletnamede genel veya sınırlı yetki söz konusu olabiliyor.


Vekaletnamenin verildiği kimseler zaman zaman bu yetkiyi kötüye kullanabiliyor. Peki, vekalet görevinin kötüye kullanıldığı iddiası ile açılan davalarda zamanaşımı söz konusu olur mu?  Vekaletle yapılan satışın iptali mümkün müdür?


Vekalet görevinin kötüye kullanıldığı iddiası ile açılan davalarda kural olarak zamanaşımı söz konusu olmuyor. Vekaletle yapılan satışın iptali açılacak bir dava ile mümkün olabiliyor.


T.C. YARGITAY

1.Hukuk Dairesi


Esas: 2004/14912

Karar: 2005/715

Karar Tarihi: 02.02.2005


VEKALETİN KÖTÜYE KULLANILMASI NEDENİYLE TAPU İPTALİ VE TESCİL TALEBİ - İYİNİYETLİ ÜÇÜNCÜ KİŞİNİN VEKALET GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANAN VEKİLDEN YAPTIĞI TAŞINMAZ İKTİSABININ KORUNMASI


ÖZET...