30 / 04 / 2024

vekaletle yapılan satışın iptali

vekaletle yapılan satışın iptali

Vekalet görevinin kötüye kullanıldığı iddiası ile açılan davalarda zamanaşımı söz konusu olur mu? Vekaletle yapılan satışın iptali mümkün müdür? Vekaletle yapılan satış nasıl iptal edilir?

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemelerine başlandığını belirtti. 

2022'de satılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar aldı! Zirvedeki şehir Balıkesir oldu! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz sene satışı yapılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar alırken, bu alanda en yüksek oran yüzde 41,35 ile Balıkesir'de kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Gözlükte korkunç iddia! Gözlük satın alayım derken sakata gelmeyin! Satılan her 5 gözlükten biri denetimsiz!

Gözlerinizi güneşten koruyayım derken sağlığınızdan olmayın. Hem online platformlarda hem de mağazalarda yapılan bazı satışlarda, denetimsizlik nedeniyle göz sağlığının hiçe sayıldığı iddia ediliyor.

Memurları küplere bindiren açıklama! Yapılan zamlar yarıya indi! Haberi okuyan memurlar çılgına döndü!

Memur ve emeklilere yapılan zamların açıklanmasının ardından açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Memurları öfkelendiren ilgilendiren yeni bir açıklama daha yapıldı.

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Çok önemli gelişme! Emekliye yapılan zammın ardından bu kez de bayram ikramiyeleri için açıklama geldi!

Emeklilere dün yapılan yüzde 25’lik artışın ardından umduğunu bulamayan emekliler, bugün de ilave gelen yüzde 5’lik zamla sevinirken, hükümete bir çağrı da, bayram ikramiyeleri için çağrı yapıldı.

Zam yapılan emekli maaşlarının yatırılacağı tarih netleşti! Temmuz 2022 SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşı ödeme takvimi…

SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olanlar zam yapılan maaşını alacağı tarihi merak ediyor. Zamlı maaşların hesaplara yatırılacağı ödeme takvimi belli oldu. 4A, 4B ve 4C emekli maaşlarının yatacağı tarihler haberimizin detayında...

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

vekaletle yapılan satışın iptali Haberi

vekaletle yapılan satışın iptali

Vekaletle yapılan satışın iptali!

Vekaletname, bir kimsenin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belge olarak tanımlanıyor.


Borçlar kanununa göre vekaletname iki taraflı bir sözleşme olan vekaletnamede genel veya sınırlı yetki söz konusu olabiliyor.


Vekaletnamenin verildiği kimseler zaman zaman bu yetkiyi kötüye kullanabiliyor. Peki, vekalet görevinin kötüye kullanıldığı iddiası ile açılan davalarda zamanaşımı söz konusu olur mu?  Vekaletle yapılan satışın iptali mümkün müdür?


Vekalet görevinin kötüye kullanıldığı iddiası ile açılan davalarda kural olarak zamanaşımı söz konusu olmuyor. Vekaletle yapılan satışın iptali açılacak bir dava ile mümkün olabiliyor.


T.C. YARGITAY

1.Hukuk Dairesi


Esas: 2004/14912

Karar: 2005/715

Karar Tarihi: 02.02.2005


VEKALETİN KÖTÜYE KULLANILMASI NEDENİYLE TAPU İPTALİ VE TESCİL TALEBİ - İYİNİYETLİ ÜÇÜNCÜ KİŞİNİN VEKALET GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANAN VEKİLDEN YAPTIĞI TAŞINMAZ İKTİSABININ KORUNMASI


ÖZET...