24 / 05 / 2024

Vekil Odaları Yenileme

Vekil Odaları Yenileme

Milletvekillerinin yeni binasında odalar da yenileniyor. İhale açıldı, 16 Temmuz'a kadar teklifler alınacak, 120 güne de teslim edilecek

Alsancak Stadı'nda yenileme çalışmaları!

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, Alsancak Stadı'ndaki yenileme çalışmalarıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini, planlanan projelerin meslek odaları ve tüm kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

Aylin Kotil: Kentsel dönüşümde mimar-mühendis odalarının görüşlerini alacağız!

Aylin Kotil, Sivil toplum kuruluşlarının, mimar-mühendis odalarının mutlaka görüşleri alınacak. Birlikte karar ve birlikte yönetim istiyoruz. Bunun ilk örneğini de kentsel dönüşümde uygulayacağız." şeklinde konuştu.

Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile bölge 40 kat değerlendi!

Türkiye'nin ilk yenileme projesi olan ve bu özelliği nedeniyle referans proje niteliği taşıyan Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki gayrimenkullerin değeri daha şimdiden 40 kat arttı...

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi'nde 200 bina restore edildi!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi, Ankara kalesi ile birlikte 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda üç etapta planlanıyor. Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresi inanç turizminin merkezi haline geldi...

Mehmet Müezzinoğlu: Hastaneler ve odalar artık 7 yıldızlı!

ehmet Müezzinoğlu, hastaneler ve odalarının "5 yıldızlı" tabirinden "7 yıldızlıya dönüştüğünü belirterek, "Bir hasta başına düşen kapalı mekan, ortalama 200 metrekare civarında. 200 metrekare, belki de bir ailenin oturduğu daireden çok daha geniş" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Mart 2014 tarihinde 28931 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler bu haberde...

Mamak'ta kentsel yenileme kapsamında kira yardımları başladı!

Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi ve Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi çalışmaları devam ediyor. MAMAK Belediyesi, iki ayrı kentsel yenileme projesi kapsamında 5 farklı mahallede kira yardımlarını başlattı.

Mamak Belediyesi şehir yenileme kapsamında kira yardımı başlattı!

Ankara'nın Mamak Belediyesi, iki ayrı şehir yenileme projesi kapsamında beş mahallede kira yardımı başlattı. "Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi" ve "Gülseren-Anayurt" şehir yenileme projeleri kapsamında kira yardımı müjdesini Mesut Akgül verdi...

Yenileme avan projesi nedir?

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması yönetmeliğine göre, yenileme alanlarında uygulama bir bütün halinde yapılabileceği gibi etaplar halinde de yapılabiliyor. Peki, yenileme avan projesi nedir?

Kentsel yenileme alanı nedir?

5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun hükümlerine göre kentsel yenileme alanı nedir? Kentsel yenileme alanları nasıl belirlenir?

Yenileme alanında kamulaştırma nasıl yapılır?

Yenileme alanları, il özel idarelerinde il genel meclisi, belediyelerde belediye meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ile belirleniyor. Peki, yenileme alanında kamulaştırma nasıl yapılır?

Mimar Mühendis Odaları'nda seçim heyecanı!

İKİ yılda bir yapılan TMMOB'a bağlı Mimar ve Mühendis Odaları seçimleri yapılıyor. İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Meslekte Birlik Grubu Başkan adayı Çağlar Karamanlı olarak açıklandı.

Mimar ve Mühendis Odaları seçimleri yapılıyor!

Makine Mühendisleri, Harita Mühendisleri ve Orman Mühendisleri Odası gibi bazı Odaların İstanbul Şubelerinin seçimlerinin sonuçlandığı bugünlerde önümüzdeki hafta sonu İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimleri yapılacak.

Vekil Odaları Yenileme Haberi

Vekil Odaları Yenileme

Milletvekillerinin çalışma ofisi ihalesinde mobilyaların teknik özellikleri de sayıldı


Milletvekilleri için yeni yapılan binanın döşemesi de baştan sona yenilecek. Yeni binada milletvekilleri, sekreteri ve danışmanları için yeni koltuklar, masalar alınacak. Bunun için Devlet Malzeme Ofisi bir ihale açtı. 16 Temmuz tarihine kadar teklifler verilebilecek. 14 kalem büro malzemesi alınacak. Sekreter için duvar lambri kaplama, sekreter ve danışman için dolap, milletvekili için çalışma masası, etajer, sehpa, üçlü misafir koltuğu, milletvekili odası için misafir koltuğu gibi eşyalar alınacak. 


TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı milletvekilleri TBMM’de yeni yapılan hizmet binasının büro mobilyalarının alımı için ihale açtı. 2 Temmuz tarihinde açılan ihaleye 16 Temmuz tarihine kadar teklif verilebilecek. Yeni milletvekili çalışma ofisleri için alınacak ofis mobilyaları iki bölüm halinde belirlendi. İlki vekilin kendisi için, ikincisi...