18 / 05 / 2024

veraset belgesini almak

veraset belgesini almak

Veraset belgesi, ölen bir kimsenin mirasçılarını ve onların gösteren mahkemelerce verilen bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, veraset belgesini kimler alabilir? Herkes veraset belgesi alabilir mi?

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı, mirasçıların miras üzerindeki haklarını yasal olarak gösteren belgedir. Veraset ilamı almak için bir süre belirlenmese de kişinin ölümünden sonraki 3 ay çerisinde alınması tavsiye edilmektedir. Peki, veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? İşte ayrıntılar…

Zeynep Korel babasının mirası için izale-i şüyu davası açtı!

Mirasçılık (veraset) belgesi almak için Hülya Darcan ve kardeşi Bergüzar Korel’e dava açan Zeynep Korel, veraset ilamı davası sonrasında payına düşeni almak için izale-i şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası açtı.

İmar durumu belgesi ücreti 2018!

Bir arsaya ait imar durumu belgesini almak için belediyeye ne kadar ücret ödemesi yapılır? İmar durumu belgesi ücreti 2018 ne kadar?

Veraset ilamı almak için gerekli belgeler nelerdir?

Bir kimsenin vefatı sonrasında geride bıraktığı mirası ile mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğu veraset ilamında görülebiliyor. Peki, veraset ilamı almak için gerekli belgeler nelerdir? İlam nasıl alınır?

Veraset ilamı almak zorunlu mudur?

Veraset ilamı, bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden kalan mirasın ve mirasçıların kimler olduğunu gösteriyor. Peki, veraset ilamı almak zorunlu mudur? Bu ilam alınmazsa ne olur?

Müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten ve belediyenin imar birimi tarafından düzenlenen iskan belgesini almak müteahhitin sorumluluğunda oluyor. Peki, müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

Veraset ilamı almak ne kadar sürer?

Mirasçıların talebi üzerine verilen veraset ilamı Sulh Hukuk Mahkemesi'nden talep edilen, mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge olarak ifade ediliyor. Peki, veraset ilamı almak ne kadar sürer?

Veraset ilamı almak için dilekçe örneği!

Mirasçılık belgesi mirasçıların pay oranlarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Veraset ilamı için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne bir ay içerisinde başvuru yapılması gerekiyor. İşte, veraset ilamı almak için dilekçe örneği!

Ortaklığın giderilmesi için yetki verilmesi istemi!

Ortaklığın giderilmesi dava sürecinde, davada lazım olan veraset ilamı almak içinde İcra Müdürlüğünden yetki istenmesi gerekiyor. Peki, ortaklığın giderilmesi için yetki verilmesi istemi nasıl yapılır?

Veraset belgesini kimler alabilir?

Veraset belgesi, ölen bir kimsenin mirasçılarını ve onların gösteren mahkemelerce verilen bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, veraset belgesini kimler alabilir? Herkes veraset belgesi alabilir mi?

Veraset ilamı almak şart mı?

Mirasçısı olduğunuz yakınınızın vefat ettiğini ancak size bıraktığı mirasın "borç" olduğunu farz edelim. Bu durumda veraset ilamı almak şart mı? Reddi miras işleminin ne zaman ve nereye yapılması gerekiyor?

Veraset ve intikal vergisi matrahı!

Veraset ve İntikal Vergisinin matrahı, intikal eden malların Vergi Usul Kanununa göre bulunan değerleri olarak tanımlanıyor. İşte Veraset ve intikal vergisi kanunu kapsamında yer alan matrah bilgileri...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Veraset ve intikal vergisi kanununa göre, kendisine miras kalan mirasçıların veraset ve intikal vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl verilir?

veraset belgesini almak Haberi

veraset belgesini almak

Veraset belgesini kimler alabilir?

Veraset belgesi, ölen bir kimsenin mirasçılarını ve onların gösteren mahkemelerce verilen bir belge olarak tanımlanıyor. Veraset belgesi Sulh Hukuk Mahkemelerinden alınabildiği gibi noterden de alınabiliyor. Peki, veraset belgesini kimler alabilir?


Veraset belgesini, mirasçı olduğunu düşünen herkes alabiliyor. Veraset ilamını almak için, nüfus kaydı örneği ve veraset belgesi istemini içeren bir dilekçe ile yetkili birime başvuruda bulunmak gerekiyor.


Birden fazla mirasçının olması halinde, mirasçılardan yalnızca birinin talepte bulunması yeterli oluyor. Diğer mirasçılar da dilekçeye ekleniyor. Hükmedilen mahkeme kararı, tüm mirasçılar için aynı sonucu doğuruyor


Veraset belgesi çıkarmak için  bir sınırlama olmamakla birlikte, Türkiye'nin her yerindeki mahkemeler başvuru için yetkili oluyor. Ancak işlerin daha hızlı olması açısından genellikle bölgedeki mahkemeler tercih ediliyor.


Mahkeme, ölenin nüfus kaydının bulunduğu yerdeki nüfus idaresine yazı yazarak,...