02 / 05 / 2024

veraset intikal vergisini kimler öder

veraset intikal vergisini kimler öder

Bir kimsenin ölümü üzerine mirası (malları, hakları ve borçları), Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçılarına geçiyor. Mirasçıların ise miras vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, miras vergisinden kimler muaftır?

Veraset ve İntikal Vergisi istisnası 2022!

Veraset ve intikal vergisini, kendisine miras kalan tüm mirasçıların ödemesi gerekiyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi istisnası 2022 ne kadardır?

Veraset ve İntikal Vergisi'nde istisna tutarları ne kadar?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, Veraset ve intikal vergisini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Ölüm hak miras helal' başlıklı yazısı...

Miras kalan mallar için veraset intikal beyannamesi verilmeli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004'te vefat ettiğini belirten okuyucu, hala dedesinin üzerine gayrimenkuller olduğunu, tapuda intikalinin yapılmadığını belirtti. Babasının da vefat ettiğini dile getiren okuyucu, veraset ve intikal beyannamesine ilişkin soru sordu.

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal durumunda miras vergisi ödeniyor. Mirasçıların bugün mesai bitimine kadar veraset ve intikal vergisini ödemeleri gerekiyor.

Mirasçılar dikkat! Süre bitiyor!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesiyle miras vergisi ödeniyor. Tüm mükelleflerin 3 gün içerisinde veraset ve intikal vergisini ödemeleri gerekiyor.

Mirasçılar dikkat! Süre daralıyor!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde veraset ve intikal vergisini ödemeleri gerekiyor.

Veraset intikal vergisi nasıl hesaplanır?

Bir kişiye, vefat eden yakınından kalan mal varlığı üzerinden ödenmesi gereken vergiye veraset vergisi deniyor. İşte tüm detaylar...

Üniversiteler emlak vergisinden muaf olacak!

Üniversite ve vakıf; kurumlar, emlak, damga, veraset, intikal, motorlu taşıtlar vergisi ile harçlardan muaf tutulacak.

Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu sicile kayıtlı taşınmaz malın, taşınmaz sahibinin vefatı halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden ya da noterden alınan veraset belgesi ile tescil edilmesi işlemine mirasın intikali deniyor. Peki Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...

Veraset intikal vergisi hesaplama 2017!

Halk arasında miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi için ödemeler Mayıs'ta başlıyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte veraset intikal vergisi hesaplama 2017 kuralı..

2017 gayrimenkul vergileri ne zaman ödenecek?

Taşınmaz mal sahiplerinin bazı vergisel sorumlulukları bulunuyor. Bu vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira vergisi ve veraset intikal vergisi olarak karşımıza çıkıyor.

Aralık ayında hangi vergiler ödenecek?

Vergi takvimine göre geçtiğimiz Kasım ayında, taşınmaz mal sahipleri, emlak vergisini, çevre temizlik vergisi ile veraset ve intikal vergisini ödedi. Peki, Aralık ayında hangi vergiler ödenecek?

Veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kasım ayı itibariyle verginin 2. taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kim öder?

veraset intikal vergisini kimler öder Haberi

veraset intikal vergisini kimler öder

Miras vergisinden kimler muaftır?

Miras vergisi, Türkiye'deki dolaysız vergi türlerinden bir tanesi olarak gösteriliyor. Bu vergi sistemi servet üzerinden alınmakta olan vergi çeşidi olarak biliniyor.


Bir kişiye miras, vasiyet gibi nedenler dolayısı ile servet kalıyorsa o kişi sahibi olduğunda miras vergisi, ödemekle yükümlü sayılıyor. Veraset ve intikal vergisi olan bu miras vergisi esasları "Veraset ve intikal vergisi kanunu" kapsamında düzenleniyor.


Kanunen; Bir kimsenin ölümü üzerine mirası (malları, hakları ve borçları), Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçılarına geçiyor. 


Veraset ve intikal vergisi, mirasçılar tarafından tahakkukundan itibaren üç yılda her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere toplam altı eşit taksitte ödeniyor.


2015 yılı vergi takvimine göre verginin 1. taksit ödemeleri devam ediyor. 1. taksit son ödeme tarihi 1 Haziran olarak biliniyor.


Miras vergisinden kimler muaf?

Kamu idareleri, emekli...