29 / 12 / 2024

veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir

veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir

Bedelsiz veya karşılıksız olarak elde edilen servet unsurlarından dolayı Veraset ve İntikal Vergisi ödenmesi için doldurulması gerek belgeye "Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi" deniyor. İşte, veraset ve intikal vergisi beyannamesi için gerekenler!

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi hangi hallerde verilir?

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu malların mirasçılarına intikali veraset ve intikal vergisine tabi tutuluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi hangi hallerde verilir? Hangi hallerde verilmez?

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015!

Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan taşınmazlar için veraset ve intikal vergisi ödenmesi gerekiyor. Vergi ödemeden önce ilgili belediyeye beyanda bulunulması gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015!

Veraset ve İntikal Vergisi kaç yılda ödenir?

Veraset ve İntikal Vergisiyle ilgili açıklamalara 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi kaç yılda ödenir? Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verme süresi!

Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan taşınmazlar için veraset ve intikal vergisi ödenmesi gerekiyor. Verginin ödenebilmesi için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verme süresi

Veraset ve intikal vergisi dönemleri!

Mirasçıların; mirasbırakanın ölümü Türkiye’de meydana gelmiş ise ölüm tarihinden itibaren dört ay içinde beyan vermeleri gerekiyor. Peki, gaiplik halinde beyan ne zaman verilir? İşte veraset ve intikal vergisi dönemleri...

Veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi!

Veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi ve bu verginin ne zaman ödeneceği 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu çerçevesinde belirleniyor. Söz konusu açıklama aşağıda yer alıyor...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi süresi!

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi süresi vefat halinin Türkiye' de mi yoksa Türkiye dışında mı olduğuna göre değişiyor. Veraset ve intikal vergisi beyannamesi süresi ayrıntılı olarak haberimizde yer alıyor...

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017!

Vatandaşların miras vergisi olarak da bildiği veraset ve intikal vergisi 2017 yılı 1. taksitleri 1 Mayıs'ta başlıyor. İşte 5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017 detayları..

Veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Miras kalan gayrimenkuller için ödenen veraset ve intikal vergisi için henüz ödeme dönemi başlamadı. Peki, veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017!

2017 yılı içinde gayrimenkuller için ödenecek vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de bulunuyor. Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017 ödemeleri Mayıs ayında başlayacak..

Veraset ve intikal vergisi için son 1 hafta!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödenen vergi oluyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 8 gün!

Taşınmaz malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde Veraset ve intikal vergisi ödeniyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı!

Türkiye'de bulunan malların ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabi tutuluyor. 2016 yılı veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı..

Veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçıların ödemek zorunda olduğu veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Veraset ve intikal vergisi için son 25 gün!

Kendisine miras kalan ve yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar veraset ve intikal vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Henüz ödeme yapmayanların veraset ve intikal vergisi için son 25 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi sorgulama!

Veraset ve intikal vergisinin mükellefi veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ve nereden sorgulanır?

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016!

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç sene boyunca kaç taksitte ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016..

veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir Haberi

veraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi için gerekenler!

Bedelsiz veya karşılıksız olarak elde edilen servet unsurlarından dolayı  Veraset ve İntikal Vergisi ödenmesi için doldurulması gerek belgeye "Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi" deniyor.


Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış (hibe) ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi Veraset ve İntikal Vergisinin konusunu oluşturuyor.


Veraset ve intikal vergisi beyannamesi Ölen kişinin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm Türkiye’de gerçekleşmiş ise, mükelleflerin de Türkiye’de bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden 4 ay içinde;


Ölen kişinin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm yabancı bir memlekette gerçekleşmiş ise; ölüm tarihini takip eden 6 ay içinde;


Mükellefler vefat eden kişinin bulunduğu yerin dışında başka bir yabancı memlekette olduğu takdirde ise ölüm tarihini takip eden 8 ay...