26 / 11 / 2024

veraset ve intikal vergisi davası

veraset ve intikal vergisi davası

Veraset ve intikal vergisi davası ile, artık mirasçılar kendilerine kalan mirası, satış tutarı üzerinden değil Emlak Vergisi’ne esas değer üzerinden ödeyecek. İşte veraset ve intikal vergisi Danıştay kararı..

Veraset ve intikal vergisi hangi oran üzerinden ödenir?

Bir kimsenin vefat etmesi halinde geriye kalan mirasın belli bir tutardan yüksek olması halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi hangi oran üzerinden ödenir?

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017!

Vatandaşların miras vergisi olarak da bildiği veraset ve intikal vergisi 2017 yılı 1. taksitleri 1 Mayıs'ta başlıyor. İşte 5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017 detayları..

Veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Miras kalan gayrimenkuller için ödenen veraset ve intikal vergisi için henüz ödeme dönemi başlamadı. Peki, veraset ve intikal vergisi 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017!

2017 yılı içinde gayrimenkuller için ödenecek vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de bulunuyor. Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 2017 ödemeleri Mayıs ayında başlayacak..

Veraset ve intikal vergisi için son 1 hafta!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödenen vergi oluyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 8 gün!

Taşınmaz malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde Veraset ve intikal vergisi ödeniyor..

Veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı!

Türkiye'de bulunan malların ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabi tutuluyor. 2016 yılı veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı..

Veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçıların ödemek zorunda olduğu veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Veraset ve intikal vergisi için son 25 gün!

Kendisine miras kalan ve yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar veraset ve intikal vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Henüz ödeme yapmayanların veraset ve intikal vergisi için son 25 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi sorgulama!

Veraset ve intikal vergisinin mükellefi veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ve nereden sorgulanır?

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016!

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç sene boyunca kaç taksitte ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016..

veraset ve intikal vergisi davası Haberi

veraset ve intikal vergisi davası

Veraset ve intikal vergisi davası!

Taşınmaz malların veraset veya ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor.


Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimse vergi mükellefi oluyor. Veraset ve intikal vergisi ödemeleri, taşınmazın satış değeri üzerinden ödeniyordu.


Ancak bu hususta açılan veraset ve intikal vergisi davası ile, artık mirasçılar kendilerine kalan mirası, satış tutarı üzerinden değil Emlak Vergisi’ne esas değer üzerinden ödeyecek.


Danıştay karar verirken Vergi Usul Kanunu’nun 3’üncü maddesine dayanılarak burada gayrimenkullerin Emlak Vergisi’ne esas olan değerle değerleneceğinin yazıldığı belirtti: 


“Olayda davacıya babasından hibe edilen taşınmaza ilişkin Veraset ve İntikal Vergisi’nin taşınmazın 1997 yılına ilişkin 8960 lira tutarındaki Emlak Vergisi’ne esas tutarı üzerinden beyan edilip ödendiği anlaşıldığından taşınmazın Emlak Vergisi’ne esas değerinin...