23 / 11 / 2024
fuzul

Veraset ve İntikal Vergisi için son 4 gün

Veraset ve İntikal Vergisi için son 4 gün

Veraset ve intikal vergisi, bir kimsenin vefatının ardından kalan gayrimenkullerin değeri için ödeniyor. Vergi Mayıs ve Kasım aylarında ödeniyor. 2015 yılı veraset ve intikal vergisi için son 4 gün bulunuyor...

Veraset ve İntikal Vergisi için son 4 gün!

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı malların kabul edilmesi sonucunda 7338 sayılı kanun gereğince devlete veraset ve intikal vergisi ödenmesi gerekiyor. Veraset ve İntikal Vergisi için son 4 gün bulunuyor.

Veraset ve İntikal Vergisi istisnası 2022!

Veraset ve intikal vergisini, kendisine miras kalan tüm mirasçıların ödemesi gerekiyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi istisnası 2022 ne kadardır?

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Veraset ve intikal vergisi istisna 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi şeklinde her yıl düzenli olarak Veraset ve intikal vergisi ödeniyor. İşte Veraset ve İntikal Vergisi istisna 2021...

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak miras vergisi oranları belli oldu.

Veraset ve İntikal Vergisi muafiyeti 2021!

Miras kalan vatandaşlar, intikal eden bu miras için vergi ödüyor. Peki, mirasçıların 2021 yılında ne kadar vergi ödemesi gerekiyor? Kimler vergi mükellefi? İşte Veraset ve İntikal Vergisi muafiyeti 2021...

Veraset ve İntikal Vergisi muafiyeti 2020!

Miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödüyor. Peki, mirasçıların 2020 yılında ne kadar vergi ödemesi gerekiyor? Kimler vergi mükellefi? İşte Veraset ve İntikal Vergisi muafiyeti 2020...

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:51!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:51, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

10 soruda Veraset ve İntikal Vergisinin Beyanı 2019!

Gelir İdaresi Başkanlığı, ölüm ve ivazsız intikal halinde mirasçıların ve intikal sahiplerinin vermeleri gereken Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamelerine ilişkin açıklamaların yer aldığı “Veraset ve İntikal Vergisinin Beyanı” Broşürü yayınlandı...

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2019!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile istisna tutarları ile 16 ncı maddesinde yer alan vergi tarifesi matrah dilim tutarlarının yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle tespit edildi....

Veraset ve intikal vergisinin ödeme süresi ve taksit dönemleri!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince, kendisine miras yolu ile gayrimenkul kalan kimseler, bu edinim için veraset ve intikal vergisi ödüyor. İşte veraset ve intikal vergisinin ödeme süresi ve taksit dönemleri..

Veraset vergisinde 2018 istisnaları ve oranları!

Bir kişinin vefatından sonra geriye menkul veya gayrimenkullerinin mirasçıları tarafından kabul edilmesi üzerine devlete ödenmesi gereken vergiye veraset ve intikal vergisi deniyor. İşte, Veraset Ve İntikal vergisi 2018 oranları..

Veraset ve intikal vergisi 2.taksit ödeme süresi 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince tahsil edilen veraset vergisinde 2. taksit ödemeleri ay sonuna kadar devam ediyor..

Veraset ve intikal vergisi ödemelerinde son 10 gün!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince tahsil edilen veraset ve intikal vergisi ödemelerinde son 10 gün kaldı..

Veraset ve İntikal Vergisi için son 4 gün Haberi

Veraset ve İntikal Vergisi için son 4 gün

Veraset ve intikal vergisi için son 4 gün!

Veraset ve intikal vergisi, bir kimsenin vefatının ardından kalan gayrimenkullerin değeri için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu verginin mükellefi, taşınmazların intikal ettiği mirasçılar oluyor.


Vergide öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Veraset ve intikal vergisi için beyanname vefat eden kişinin son kanuni ikametgâhının bağlı bulunduğu yetkili Vergi Dairesine veriliyor. 

Muris veya tasarrufu yapan şahıs Türkiye’de hiç ikamet etmemiş ya da son ikametgâhı tespit edilememiş ise beyanname verilecek yetkili vergi dairesi Gelir İdaresi Başkanlığınca tayin ediliyor. 


Ancak mükellef bununla ilgili dilekçesini evraklarıyla birlikte süreksiz vergi daireleri ya da Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü Diğer Vergiler Müdürlüğü’ne verebiliyor.


Veraset ve intikal vergisi, Tahakkukundan itibaren 3 yılda ve her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere 2 eşit...