03 / 05 / 2024

veraset vergi beyannamesi nereye verilir

veraset vergi beyannamesi nereye verilir

Veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız surette bir kişiden diğer kişiye intikali veraset ve intikal vergisine tabi olup, bu intikaller nedeniyle beyanname veriliyor. Peki, veraset vergi beyannamesi nereye verilir?

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Doğuş GYO 2021 ikinci dönem geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Doğuş GYO tarafından 2021 yılı ikinci dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesine göre; şirketin brüt satış rakamı 84 milyon 291 bin 736,87 TL oldu.

Miras kalan mallar için veraset intikal beyannamesi verilmeli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004'te vefat ettiğini belirten okuyucu, hala dedesinin üzerine gayrimenkuller olduğunu, tapuda intikalinin yapılmadığını belirtti. Babasının da vefat ettiğini dile getiren okuyucu, veraset ve intikal beyannamesine ilişkin soru sordu.

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çimbeton Hazırbeton 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Çimbeton Hazırbeton'un 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Yeşil Yapı 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Yeşil Yapı'nın 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesine sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Yeşil GYO 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Yeşil GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesine sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Kuyumcukent Gayrimenkul 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin gelir tablosu, geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunuldu.

Deniz GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Deniz GYO'nun Vergi Usül Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum  geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu İstanbul Zincirlikuyu Vergi Dairesi'ne verildi.

Panora GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyanı!

Panora GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir rablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu Seğmenler Vergi Dairesi'ne verildi.

Edip Gayrimenkul 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Edip Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş ekteki 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine verildi.

Utopya Turizm İnşaat 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Utopya Turizm İnşaat'ın Seğmenler Vergi Dairesine sunulan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ait geçici vergi beyannamesi yayınlandı. 

veraset vergi beyannamesi nereye verilir Haberi

veraset vergi beyannamesi nereye verilir

Veraset vergi beyannamesi nereye verilir?

Veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız surette bir kişiden diğer kişiye intikali veraset ve intikal vergisine tabi olup, bu intikaller nedeniyle beyanname veriliyor. Beyannameyi kendisine mal intikal eden gerçek veya tüzel kişiler veriyor.


Türkiye Cumhuriyeti uyruğunda bulunan kişiler, yurt dışında veraset yoluyla veya hibe yahut karşılıksız herhangi bir tarzda mal edinmeleri halinde de beyanname vermek zorunda oluyor.


Veraset yoluyla meydana gelen intikallere ilişkin veraset ve intikal vergisi beyannamesi;

Ölüm Türkiye’de meydana gelmiş ise ölüm tarihinden itibaren dört ay içinde,

Ölüm Türkiye’de meydana gelmiş ve mükellefler yabancı bir memlekette bulunuyorsa ölüm tarihini takip eden altı ay içinde verilir,

Ölüm yabancı bir memlekette meydana gelmiş ve mükellefler Türkiye’de ölüm tarihini takip eden altı ay içinde,

Ölüm yabancı bir memlekette meydana...