03 / 05 / 2024

veraset vergisini kim öder

veraset vergisini kim öder

Taşınmaz malların ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde, veraset vergisi doğuyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kimler öder? Veraset ve intikal vergisi nasıl ödenir?

Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisini kim öder?

Konaklama Vergisi Tebliğ Taslağı Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Taslakta Konaklama Vergisine dair detaylar yer aldı. İşte detaylar!v

Veraset ilamı için gerekli belgeler nelerdir?

Veraset ilamı bir diğer ifadeyle mirasçılık belgesi, miras bırakanın mirasçılarının kim olduğunu ve kanuni miras paylarını gösteren belgedir. Bu belge için mirasçılardan birinin başvuru yapması gerekiyor. Peki, Veraset ilamı başvurusu için neler gerekli? İşte tüm merak edilenler..

Emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Gayrimenkuller için emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi 1. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Veraset ve İntikal Vergisi istisnası 2022!

Veraset ve intikal vergisini, kendisine miras kalan tüm mirasçıların ödemesi gerekiyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi istisnası 2022 ne kadardır?

Veraset ve İntikal Vergisi'nde istisna tutarları ne kadar?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, Veraset ve intikal vergisini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Ölüm hak miras helal' başlıklı yazısı...

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

IMF, zengin ülkelerde veraset ve emlak vergisini artıracak!

IMF, zengin ülkelerde eşitsizlikleri azaltmak için kademeli vergilendirme uygulamasına geçilebileceğini ve veraset ile emlak vergilerini artırabileceklerini açıkladı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'emlak vergisi' çıkışı!

Muhtarlarla video konferans toplantısında buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Emlak vergisini kim alıyor? Belediye başkanı. Yüzde 1'ini de size versin kardeşim. Yüzde 1'i de muhtarların bütçesi olur'' dedi. 

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal durumunda miras vergisi ödeniyor. Mirasçıların bugün mesai bitimine kadar veraset ve intikal vergisini ödemeleri gerekiyor.

2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi!

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin aklında bir sürü soru işareti bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

veraset vergisini kim öder Haberi

veraset vergisini kim öder

Veraset ve intikal vergisini kimler öder?

Taşınmaz malların ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde, veraset vergisi doğuyor.


7338 sayılı kanun gereğince, Veraset ve İntikal Vergisinin mükellefi, veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimse oluyor.


Madde 6 - 

Veraset ve İntikal Vergisi:

a) Veraset tarikiyle vakı intikallerde ölen kimsenin, diğer suretle vukua gelen intikallerde tasarrufu yapan şahsın ikametgahının, hükmi şahıslarda ve diğer teşekküllerde merkezlerinin bulunduğu;

b) Muris veya tasarrufu yapan şahsın bu ikametgahı yabancı bir memlekette ise Türkiye'deki son ikametgahının bulunduğu;

c) Muris veya tasarrufu yapan şahıs Türkiye'de hiç ikamet etmemiş veya son ikametgahı tesbit olunamamış ise Maliye Vekaletinin tayin edeceği;

Yer vergi dairesi tarafından tarholunur.


Veraset tarikiyle veya sair suretiyle ivazsız bir tarzda mal iktisap edenlerin, iktisap ettikleri malları, 5602...