05 / 07 / 2024

veraset vergisinin hesaplanması

veraset vergisinin hesaplanması

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergi veraset ve intikal vergisi olarak tanımlanıyor. Peki, veraset vergisi nasıl hesaplanır 2014?

Ev sahipleri dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin!

Emlak vergisi ödeme tarihleri gayrimenkul sahipleri tarafından merak ediliyor. Bina, arsa, arazi ya da iş yeri gibi taşınmazlar için ödenen emlak vergisinin hesaplanması ile hangi tarihler arasında ödenmesi gerektiği araştırılan konuların ilk sırasında yer alıyor. 

Veraset ve İntikal Vergisi'nde istisna tutarları 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki Veraset vergisinin 2021 istisnaları neler? İşte veraset vergisine ilişkin detaylar...

Veraset ve İntikal Vergisi ödemeleri için son günler!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Miraşçıların son 3 gün içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Veraset ve intikal vergisi oranları 2019!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki miras vergisi nasıl hesaplanıyor? işte veraset ve intikal vergisi oranları 2019...

Veraset ve intikal vergisinde beyanname!

Türkiye'de bulunan malların veraset yoluyla ya da ivazsız olarak bir kişiden diğer kişiye intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Miras vergisinin 2 Aralık tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Veraset ve intikal vergisinin oranları 2019!

Bir kişiye vefat eden yakınından kalan mal varlığı üzerinden ödenen vergiye veraset vergisi deniyor. İki sağ kişi arasında herhangi bir bedel alınmadan, kanundaki tabirle ivazsız olarak, yapılan mal veya para devirlerinde de intikal vergisi ödenmesi gerekiyor...

10 soruda Veraset ve İntikal Vergisinin Beyanı 2019!

Gelir İdaresi Başkanlığı, ölüm ve ivazsız intikal halinde mirasçıların ve intikal sahiplerinin vermeleri gereken Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamelerine ilişkin açıklamaların yer aldığı “Veraset ve İntikal Vergisinin Beyanı” Broşürü yayınlandı...

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri başladı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir durumda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergi dönemi ise bugün itibariyle başladı. 

Veraset ve intikal vergisinin ödeme süresi ve taksit dönemleri!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince, kendisine miras yolu ile gayrimenkul kalan kimseler, bu edinim için veraset ve intikal vergisi ödüyor. İşte veraset ve intikal vergisinin ödeme süresi ve taksit dönemleri..

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2018!

Kendisine miras kalan tüm mirasçılar ödenen veraset ve intikal vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

Miras vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kişi, verginin mükellefi oluyor. Senede iki taksitte ödenebilen miras vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi sorgulama!

Veraset ve intikal vergisinin mükellefi veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ve nereden sorgulanır?

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 6 gün!

Veraset ve İntikal Vergisinin mükellefi, veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimse oluyor. 30 Kasım'a kadar ödenmesi gereken veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 6 gün bulunuyor..

veraset vergisinin hesaplanması Haberi

veraset vergisinin hesaplanması

Veraset vergisi nasıl hesaplanır 2014?

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergi veraset ve intikal vergisi olarak tanımlanıyor.


Veraset ve intikal vergisi, tahakkukundan itibaren üç yılda her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere toplam altı eşit taksitte ödeniyor. Peki, veraset vergisi nasıl hesaplanır?


Veraset vergisi oranları 2014..

Veraset Yoluyla İntikallerde 

İlk 190.000 TL için yüzde 1

Sonra gelen 440.000 TL için  yüzde 3

Sonra gelen 970.000 TL için yüzde 5

Sonra gelen 1.800.000 TL için yüzde 7 

Matrahın 3.400.000 TL’yi aşan bölümü için yüzde 10


İvazsız İntikallerde 

İlk 190.000 TL için yüzde 10 

Sonra gelen 440.000 TL yüzde 15 

Sonra gelen 970.000 TL yüzde 20 

Sonra gelen 1.800.000 TL yüzde 25 

Matrahın 3.400.000 TL’yi aşan bölümü için yüzde 30 


2014 veraset ve intikal vergisi hesaplama...