02 / 05 / 2024

vergi beyannamesi ne zaman verilir 2019

vergi beyannamesi ne zaman verilir 2019

Gayrimenkul sahiplerinin sene içerisinde ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergiler için ödeme dönemi 2 gün sonra başlıyor. 

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

İki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur?

İki veya daha fazla konutu olan vatandaşların en merak ettiği konulardan biri vergi konusu. Peki iki ve daha fazla konuta vergi gelirse ne olur? İşte merak edilenler...

EYT'lilere vergi muafiyeti müjdesi! Resmen ödenmeyecek! EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

Son günlerde sık sık 'Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar emlak vergisi muafiyetinden nasıl faydalanacak?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Vergi affındaki son durumun ne olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 Vergi affında son durum!

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek? Vergi affı 2023 ne zaman yasalaşacak?

Vergi affının ne zaman çıkacağı, vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Vergi yapılandırma 2023! Vergi borçları silinecek mi? Vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak?

Vergi borçlarının silinip silinmediği ya da ne zaman silineceği vatandaşlar tarafından merakla sorgulanmaktadır. Bu konuya dair merak edilenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı. İşte detaylar!

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

‘Yemek bedeli vergi istisnası’ ne demek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemek bedeli vergi istisnasına dair açıklamalarda bulunmuştu. Peki yemek bedeli vergi istisnası ne anlama geliyor? 2022 yemek parası vergi istisnası ne kadar oldu?

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Peki kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021? Kira geliri olanlar bu yıl ne kadar ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

vergi beyannamesi ne zaman verilir 2019 Haberi

vergi beyannamesi ne zaman verilir 2019

Gayrimenkul sahiplerinin sene içerisinde ödemeleri gereken bazı vergiler bulunuyor. Bu vergilerin zamanında ödenmesi vergi mükellefleri için oldukça önemli. 

Bu yıl içinde gayrimenkul sahipleri ilgilendiren; emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi, değer artış kazancı vergisi ve miras vergisi için ödeme dönemi 2 gün sonra başlıyor. Ayrıca kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergileri için beyanname dönemi de başlıyor. 

Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi mükellefi olup olmadığınızı öğrenmeniz için beyanneme vermeniz gerekiyor. 2019 yılının Mart ayının 1. gününden 25. günü akşamına kadar yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor.

Kira gelir vergisi:

2018'de kiraladığı gayrimenkulden 4 bin 400 TL'den yüksek gelir elde edenlerin bu sene kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Bu kapsamda gayrimenkulünü kiraya verenler istisna tutarını aşıyor ise beyanname...