03 / 05 / 2024

vergi borç bilgilendirme servisi

vergi borç bilgilendirme servisi

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi borç bilgilendirme sistemi ile T.C. Kimlik Numarası ve diğer kimlik bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Peki, Vergi borç bilgilendirme sistemi nasıl çalışır?

SGK ve prim borcu olanlara uyarı geldi! Ödeme yapmayın, silinecek! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, vergi ve sigorta prim borçlarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Erdursun'a göre af çıkacağı ve prim ve vergi borçlarının silineceği hedefleniyor.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Yapılandırma kapsamında vergi borçları ile motorlu taşıtlar (MTV) ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Vergi borcu olanlar dikkat! Borç yapılandırmada bugün son gün! Elinizi çabuk tutun!

Vergi borcu olanları yakından ilgilendiren borç yapılandırmada birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. İşte ayrıntılar...

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Yüzbinlerce Bağ-Kur’lu bu sorunun yanıtını arıyor! Bağ-Kur tescil affı çıkacak mı?

Trafik, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası borçları askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları gibi tüm vergi borçlarının yapılandırma süreci vergi affıyla başladı. Peki, bu kapsamda Bağ-Kur tescil affı da gelecek mi? İşte detaylar...

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Borcu olanların dikkatine! 14 milyondan fazla kişinin beklediği soru cevaplandı! İşte yapılandırma detayları

Tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi detaylarıyla birlikte yürürlüğe girdi. Vergi borçları, trafik cezaları ve pek çok borç yapılandırma kapsamına alındı. Bazı borçlar tamamen silinirken, diğerleri ise ödeme planı dahilinde kapatılabilecek.

vergi borç bilgilendirme servisi Haberi

vergi borç bilgilendirme servisi

Vergi borç bilgilendirme sistemi!

www.gib.gov.tr’de "borç bilgilendirme servisi" hazırlanmış olup bilgi güvenliğine, vergi mahremiyetine ve kanunlardan kaynaklanan mükellef bilgilerinin gizliliğine riayet edilmesi ve borç bilgisi sorgulanmak istenen kişinin gerçekten sorgulayan kişi olduğuna emin olunmak amacıyla bir takım kişisel bilgilerin girişinin yapılması suretiyle buradan gerçek kişi mükelleflerin vadesi geçmiş vergi borçlarını sorgulayabilmeleri imkanı getirilmiştir.


Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi borç bilgilendirme sistemi ile T.C. Kimlik Numarası ve diğer kimlik bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. 


Sıkça sorulan sorular:

SORU 1: Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde borç bilgilendirme 

servisinden yararlanmak için kişinin duruma göre eş veya babanın TC kimlik numarası istenmektedir. Babası vefat etmiş ve eşi olmayan kişiler bu durumda bu sistemden yararlanabilecekler midir? Yararlanılabilecekse ne şekilde yararlanılacaktır? 


CEVAP 1: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2007 yılında...