04 / 05 / 2024

Vergi borcunda sınır belirlendi

Vergi borcunda sınır belirlendi

Meliye Bakanlığı'nın tebliğine göre, 2014 yılındaki açıklamaların, Türkiye genelindeki vergi dairelerinde 10-25 Aralık, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde ise 25-31 Aralık tarihleri arasında yapılması öngörülüyor...

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Kira gelir vergisi istisna sınırı 2019!

1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında konutunu kiraya vererek gelir elde edenler 2019 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi istisna sınırı 2019 nedir?

Değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde elden çıkarılması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Kira gelir vergisi istisna sınırı 2018!

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2018 yılında vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi istisna sınırı 2018..

Türkiye-İran sınırına duvar için İran'dan açıklama!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye'nin İran sınırına inşa etmeyi planladığı duvarla ilgili memnuniyet duyduklarını açıkladı.

TOKİ'den İran sınırına 144 kilometrelik yeni duvar!

Suriye sınırından kontrolsüz geçişlerin önlenmesi için Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde 688 kilometre uzunluğunda duvar inşa eden TOKİ, İran sınırı için yaklaşık 144 kilometrelik duvarın ihalesini tamamladı

İsrail, Lübnan sınırına duvar inşa edecek!

İsrail, Lübnan’daki kuzey sınırında güvenlik duvarı inşa edecek. Duvarın maliyeti 100 milyon Yeni İsrail Şekel (yaklaşık 28 milyon dolar) olacak.

Meksika sınırına inşa edilecek duvar için geri adım atıldı!

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına yapılacak duvar konusunda geri adım attı. Meksika sınırına inşa edilecek duvar maliyetinin cuma gününe kadar Kongre'den geçmesi gereken bütçe tasarısında olmayacağını söyledi.

İskânlı daire sayısı yıllık bir milyon sınırını zorluyor!

1980'li yıllardan bugüne geldiğimizde Türkiye'de son 15 yılda yaşanan gelişmeler yadsınamaz bir gerçek. Toplu konut seferberliği ve ulaşımdaki yatırımlarla ön plana çıkan Türkiye'de bugün iskanlı daire sayısı yıllık bir milyon sınırını zorluyor.

Konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırı!

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Metin Taş, bugünkü yazısında konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırını ele aldı. İşte o yazı...

TOKİ'nin inşa ettiği sınır duvarının yarısı tamamlandı!

TOKİ'nin, Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği "güvenlik duvarı" inşaatının yarısı tamamlandı

Vergi borcunda sınır belirlendi Haberi

Vergi borcunda sınır belirlendi

Vergi borcu bulunanların kamuoyuna ilan edilmesi uygulamasında sınır, 250 bin lira ve üzeri vergi ve ceza borçlusu mükellefler olarak belirlendi.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan 'Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre vergi borcu bulunanların kamuoyuna ilan edilmesi uygulamasında sınır 250 bin lira ve üzeri vergi ve ceza borçlusu mükellefler olarak belirlendi.


Meliye Bakanlığı'nın tebliğine göre, 2014 yılındaki açıklamaların, Türkiye genelindeki vergi dairelerinde 10-25 Aralık, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde ise 25-31 Aralık tarihleri arasında yapılması öngörülüyor.


Tebliğde 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Kasım 2014 tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan ve nev'i itibarıyla 293 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu GenelTebliği ile açıklama kapsamına alındığı belirtilen vergi ve cezalar ile 1 Haziran 2013 -31 Mayıs2014 tarihleri arasında kesinleşen tarhiyatlar dikkate...