03 / 05 / 2024

vergi borcunun ödenmesi

vergi borcunun ödenmesi

Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vergi borcu ödeme yerleri nerelerdir? İşte yanıtı..

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Doğalgaz ve elektrik desteği veren işverenlere vergi indirimi geliyor! Çalışana 1000 TL'ye varan destek! 

Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz olarak geri ödenmesi ve varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 Türk Lirası'na kadarki icra takibindeki borçların tasfiyesini de kapsayan ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi Meclis'te...

Nisan'da hangi vergiler ödenecek? Nisan ayı vergi takvimi 2022!

Hangi ayda hangi vergilerin ödenmesi gerektiği GİB tarafından yayınlanıyor. Peki, Nisan'da hangi vergiler ödenecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi 2022...

Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir?

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir? İşte tüm merak edilenler...

Gecikmiş vergi borcu nereye ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, her yıl iki taksit şeklinde ödeniyor. Peki ödemelerini kaçıranlar ne yapacak? Gecikmiş vergi borcu nereye ödenir? İşte tüm merak edilenler...

2021 vergi takvimi!

Türkiye sınırları içerisindeki tüm gayrimenkuller için vergi ödenmesi gerekiyor. Ev sahipleri ve mirasçılar için 2021 vergi takvimi açıklandı. İşte vergi ödeme zamanları...

Vergi düzenlemeleri 2021'i nasıl etkileyecek?

Kesinleşmiş vergi borçları olmak üzere birçok kamu borcunun yapılandırılmasını kapsayan 7256 sayısı yasa, 2020'nin gündemindeydi. Peki borç yapılandırması neleri getirdi?

Cengiz Holding'ten vergi borcu silindi iddialarına yanıt!

Cengiz Holding, grup şirketlerinden Cengiz İnş. San. ve Tic. AŞ’nin vergi borcunun haksız olarak silindiğine ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

Lüks konuta vergi yasası ortada kaldı!

Yasa yürürlükte, beyan süresi ise işliyor. Bu ayın sonuna kadar verginin ilk taksitinin ödenmesi gerek. Fakat vergi daireleri işlem yapmıyor, ev sahipleri ise şaşkın...

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

Gelir idaresi listedeki ilk 100'ün vergi borçlarını açıkladı!

Gelir İdaresi, 47 bin 32 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcunun bulunduğunu açıkladı. Listedeki ilk 100'ün borcu 44,3 milyar lira.

Mirasçılar dikkat! Vergi dönemi yaklaşıyor!

Miras hukukuna göre; menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, mirasçılar bu yıl ne kadar vergi ödeyecek?

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

vergi borcunun ödenmesi Haberi

vergi borcunun ödenmesi

Vergi borcu ödeme yerleri!

Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralar olarak karşımıza çıkıyor. 


Vergi borcu ayrıca internet üzerinden de ödenebiliyor. Bunun için İnternet Vergi Dairesi'ne giriş yapılıyor. Sistemde istenilen bilgiler ile kart bilgilerinin girilmesi halinde vergi borcu ödenebiliyor.


Vergi borcunun ödenebildiği noktalar arasında anlaşmalı bankalar da bulunuyor. Vergi borcu ödenebilen anlaşmalı bankalar şu şekilde sıralanıyor:


Anlaşmalı bankalar:

AKBANK T.A.Ş.(*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)

TEKSTİLBANK A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)

POSTA...