06 / 07 / 2024

vergi davası süre

vergi davası süre

Vergi mahkemesinde dava açma süresi özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde kaç gündür? Danıştay ve İdare Mahkemelerinde kaç gündür? İşte vergi davalarının açılacağı süreler ve dava açma süresinin başlaması...

Borsada böyle bir süreçte ne yapılmalı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dün yaptığı vergi açıklamalarının ardından Borsa İstanbul’da yükselen endişeli hava devam ediyor. Peki borsada nasıl hareket edilmeli? Böyle bir süreçte borsada ne yapılmalı?

Kur korumalı mevduat sisteminde son dakika gelişmesi: Süre uzatıldı!

Kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketler için sağlanan vergi avantajında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı. İşte merak edilen ayrıntılar...

Rusya'da ev satışında 'vergi muafiyeti' süresinin indirilmesi teklifi!

Rusya'da vatandaşların sahip oldukları konutları 3 yıl süre boyunca vergi ödemeden satabilmeleri önerildi.

Vergi mükellefleri dikkat! Süre daralıyor!

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2019 yılı vergi takviminin yayınlanmasıyla belli oldu. 2019 yılı vergi takvimine göre ilk taksit ödemeleri bu ay sonu sona erecek. 

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davası sürüyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nın iptali davasında hukuki süreç sürüyor.

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında hukuki süreç devam ediyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nın iptali davasında hukuki süreç devam ediyor...

Atakule GYO davası süre aşımı nedeniyle bozuldu!

Atakule GYO'nun da davalı Ankara Valiliği yanında müdahil olarak yer aldığı davanın temyiz incelemesi sonucunda, Ankara Valiliği Mimari Estetik Komisyonu'nun kararının iptaline ilişkin kararının süre aşımı nedeniyle bozulmasına karar verildi.

Kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

Kira sözleşmesi genellikle 1 yıllık olarak yapılıyor. Ancak kimi zaman bazı sözleşmelerde süre belirtilmemiş oluyor. Peki, kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

TOKİ Pelitli kentsel dönüşüm projesine 1 ay ek süre!

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1 aylık ek süre istendi. Projenin Ekim'in sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Çukurova Balkon'da kısa süre için özel kampanya!

SON Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da yer alan projesi Çukurova Balkon’da kısa süre için başlattığı özel kampanya ile yüzde 10 peşinat ve banka kredisiz 120 aya kadar 0.98 faiz fırsatı sunarak konut almayı kolaylaştırdı.

Vergide yeniden yapılandırmada süre 27 Ağustos'a uzatıldı!

Başvurusu bugün sona erecek yeniden yapılandırmada süre uzatıldı. '7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak isteyenler için son süre 27 Ağustos 2018.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

2B arazileri için süre yeniden uzatıldı!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybeden kişiler için tanınan süre yeniden uzatıldı

vergi davası süre Haberi

vergi davası süre

Vergi davalarının açılacağı süreler!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi uyuşmazlıklarının yargıda çözümlenmesi hakkında rehber kapsamında yer alan bilgilere göre vergi mahkemesinde dava açma süresi özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde otuz (30) gündür. Danıştay ve İdare Mahkemelerinde ise bu süre altmış (60) gündür. 

8.5. Dava Açma Süresinin Başlaması 

Vergi, resim, harçlar ve benzeri mali yükümlülükler ve bunların zam ve cezalarından 

doğan uyuşmazlıklarda dava açma süresi; 

- Tahakkuku tahsile bağlı vergilerde, tahsilâtın yapıldığı, 

- Tebliğ yapılan veya tebliğ yerine geçen işlemlerde, tebliğin veya tebliğ yerine geçen işlemin yapıldığı, 

- Tevkif yoluyla alınan vergilerde, istihkak sahibine ödemenin yapıldığı, 

- Tescile bağlı vergilerde tescil işleminin yapıldığı, 

- İdarenin dava açması gereken konularda, ilgili merci veya komisyon kararının idareye geldiği, 

tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar. 


8.6. Adresleri Belli Olmayan Mükelleflerde Dava Açma...